Puklo nakon što je porodica Čađenovića izašla iz BMW-a

Prvi rezultati istrage pokazuju da je Čađenović ubijen bombom postavljenom ispod automobila
267 pregleda 23 komentar(a)
auto, Dražen Čađenović, Foto: Savo Prelević
auto, Dražen Čađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2018. 06:40h

Podgoričanin Dražen Čađenović (31) nije stradao od eksplozivne naprave koju je prevozio svojim automobilom, nego je ubijen.

Prvi rezultati istrage pokazuju da je eksplozivna naprava postavljena ispod BMW-a koji je vozio.

Bomba je, kazali su sagovornici “Vijesti” iz Uprave policije, najvjerovatnije aktivirana daljinskim upravljačem dvadesetak sekundi nakon što je Čađenović vozilom ušao u podzemnu garažu na Rimskom trgu.

Oni, kako su kazali, vjeruju da je ubica pratio Čađenovića, čija porodica je nedugo prije eksplozije izašla iz vozila.

“Vijesti” saznaju da je silina detonacije više od pet metara odbacila stražara koji je radio na rampi garaže. On je lakše povrijeđen.

Tek nakon završenih hemijskih vještačenja, istražitelji će moći da saopšte koja količina i vrsta eksploziva je bila u napravi kojom je Podgoričanin likvidiran prije dva dana.

Njegovo tijelo je, tek, juče izvađeno iz automobila i preneseno na Odjeljenje sudske medicine.

Policija, forenzičari i vještaci i juče su, po nalogu tužiteljke Suzane Milić, radili uviđaj.

Ona je za TV Vijesti objasnila da zbog jake koncentracije dima uviđaj nije mogao u potpunosti biti završen iste noći.

“Danas se izuzimaju tragovi s lica mejsta, tijelo se upućuje na obdukciju, a takođe će biti i ostaci vozila upućeni u Forenzički centar na dalji postupak izuzimanja tragova sa njega, radi utvrđivanja načina postavljanja eksploziva i na koji način je do toga došlo”, kazala je ona.

Iz Uprave policije kazali su da vjeruju da je Čađenović žrtva rata kotorskih kriminalnih klanova, koji bjesni već četvrtu godinu.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, on je u kumovskim odnosima sa navodnim članovima kavačkog kriminalnog klana Vladimirom i Duškom Roganović. Zajedno su bili optuženi za ubistvo navijača “Crvene zvezde” Marka Vesnića. Apelacioni sud je u oktobru 2014. godine potvrdio prvostepene oslobađajuće presude njemu i Vladimiru, a Duško je osuđen na osam godina zatvora.

Prema policijskim informacijama, posljednjih godina pripadao je klanu pokojnog Luke Đurovića, kojim navodno rukovodi Alan Kožar.