Policija u Mugošinom stanu pronašla 515.000 eura

Mugoša je osumnjičen da je u četvrtak veče ubio Nikezića, svog kuma i poslovnog partnera.
201 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo nikezic, Foto: Boris Pejović
ubistvo nikezic, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.02.2011. 22:55h

Policija je večeras pretresla stan Nebojše Mugoše, osumnjičenog za ubistvo Nebojše Nikezića, i tamo pronašla 515.000 eura, saopšteno je "Vijestima" iz policije oko 23 časa.

Mugoša je osumnjičen da je prije dva dana ubio Nikezića, svog kuma i poslovnog partnera.

Policija još nije pronašla vatreno oružje kojim je ,sumnja se, Nebojša Mugoša u četvrtak veče ubio Nebojšu Nikezića.

6 prostrijelnih rana

"Vijesti" saznaju da je policija bezuspješno tražila pušku na lokaciji koju im je Mugoša otkrio u neformalnom razgovoru.

Osumnjičeni za ubistvo, Mugoša, se tokom zvaničnog ispitivanja policije branio ćutanjem.

Obdukcioni nalaz tijela ubijenog Nikezića pokazao je da je zadobio 6 prostrijelnih rana.

Policija je Mugošu uhapsila u okolini Bara, nakon čega je sproveden u Podgoricu.

"Vijestima" je rečeno u policiji da su Mugošu uhapsili oko 9 časova u restoranu, u sklopu zgrade hotela "Kalamper" u Dobrim Vodama i da je bio u alkoholisanom stanju.

Bivši službenik policije i Uprave carina Mugoša (49) sumnjiči se da je u četvrtak oko 21.40 časova na parkingu u Ulici V proleterske u podgoričkom naselju Stari aerodrom, rafalom iz automatske puške usmrtio svog kuma i poslovnog partnera Nikezića (45), i najvjerovatnije se krio u brdima oko Ostrosa.

Policija vjeruje da je Mugoša u četvrtak oko 21.30 časova telefonom pozvao Nikezića da izađe ispred zgrade gdje je bio u posjeti kod snahe i djece, a potom na parkingu u njega ispalio smrtonosne rafale.

I pored sumnji da je Mugoša usmrtio Nikezića, policija još ne zna pravi motiv zbog čega je bivši policajac ubio nerazdvojnog druga iz djetinjstva.

Policija još provjerava da li je osumnjičeni Mugoša tokom izvršenja ubistva imao pomagače, tako da su u petak tokom dana pretresli mnoge stanove i kuće u Podgorici, Baru, Ulcinju i drugim primorskim gradovima.

Mugoša i Nikezić su dugo godina sarađivali i imali više zajedničkih firmi.

Na internet prezentaciji njihove zajedničke firme "BND", čije je sjedište u Karlingfordu u Irskoj, navodi se da se bave uređenjem enterijera, opremanjem hotela, restorana i luksuznih apartmana.

Nikezić je bio predstavnik firme "BND Brazil" u Sao Paolu, gdje je dugo živio, dok je za predstavništvo u Podgorici "BND Montenegro" ovlašćeni zastupnik bio osumnjičeni Nebojša Mugoša.

Prema navodima iz Centralnog registra Privrednog suda suvlasnik je sa irskom kompanijom i u firmi “Infinity Montenegro”, koja se bavi izvođenjem grubih građevinskih radova.

Ubijeni Nebojša Nikezić je 23 godina bio pomorac i dugo je živio u Brazilu, a prije tri godine je odlučio da se vrati u Crnu Goru. Osim poslova sa firmom “BND” on je u Baru sa partnerima osnovao firmu “Trio mare”, koja se bavi lovom ribe. Sa partnerima je ljetos kupio i skupocjeni ribarski brod.

Bonus video: