Vuletić dobio novi mandat

Vuletić je bio jedini kandidat za predsjednika, a izabran je na predlog Upravnog odbora (UO). Dobio je jednoglasnu podršku delegata Skupštine, uz jedan uzdržan glas, i to njegov.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2011. 15:03h

Dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Atletskog saveza Crne Gore (ASCG) Milorad Vuletić dobio je novi četvorogodišnji mandat, odlučeno je danas na Izbornoj Skupštini te asocijacije u Podgorici. Vuletić je na čelnoj poziciji Atletskog saveza od januara 2007. godine, a predhodno je obavljao funkciju potpredsjednika te asocijacije.

On je bio jedini kandidat za predsjednika, a izabran je na predlog Upravnog odbora (UO), a dobio je jednoglasnu podršku delegata Skupštine, uz jedan uzdržan glas, i to njegov.

- Velika je čast biti predsjednik Saveza i biti izabran uz takvu podršku. Očekuje me puno obaveza. Cilj mi je da obezbijedim što bolje uslove za rad i funkcionisanje saveza. To prije svega znači obezbjeđivanje kancelarije i angažovanje profesionalca u Savezu - kazao je Vuletić nekon imenovanja.

On je rekao da mu je želja da tokom narednog mandata Podgorica dobije atletsku stazu i da se obezbijedi generalni sponzor koji bi finansirao programe najbolje crnogorske atletičarke Marije Vuković.

Za članove UO predložio je Gojka Banjevića, Aleksandra Vujičića i Gorana Jevrića, koji su i do sada bili u tom tijelu. Vuletić je najavio da će ostala četiri člana saopštiti na konstitutivnoj sjednici UO. Skupština je Vuletiću izglasala mogućnost da proširi UO za još dva člana, ukoliko pronađe adekvatno rješenje.

Jednoglasno su usvojeni Izvještaje o radu ASCG, sa finansijskim pokazateljima za 2010. godinu i Izvještaj nadzornog odbora, kao i plan i program rada ASCG.

Skupštini je prisustvovalo 46 delegata, od kojih dva nijesu imala ovjerena punomoćja, pa su učestvovali u radu, bez prava glasa.

Galerija

Bonus video: