Tores želi da pliva na OI u Londonu

Ako vidim da mi ne ide, povući ću se. Želim da vidim gdje su mi granice - istakla je 43-godišnjakinja
90 pregleda 0 komentar(a)
Dara Tores, Foto: REUTERS
Dara Tores, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.02.2011. 21:33h

Amerikanka Dara Tores planira da još jednom uđe u istoriju Olimpijskih igara i pokuša da izbori plasman u Londonu 2012. u 45. godini života. Ona je prije tri godine u Pekingu sa 41 godinom osvojila tri srebrne medalje i to na 50 metara slobodno, 4x100 mješovito i 4x100 metara slobodnim stilom.

Poslije toga je morala na operaciju koljena u oktobru 2009. godine kada joj je oštećena hrskavica obnovljena, ali ni to je nije spriječilo da se nakon godinu i po dana pauze ponovo vrati svojoj najvećoj ljubavi.

- Pripremam se za domaće kvalifikacije i cilj mi je da obezbijedim mjesto u olimpijskom timu SAD za London - rekla je Tores, koja je u karijeri, koja traje od 1984. godine, učestvovala na pet Olimpijskih igara i osvojila 12 medalja, od kojih nijednu zlatnu.

Ona se vraća u bazen sjutra na Gran priju Mirusi, gdje će plivati u disciplini 50 metara slobodno.

- Ja i dalje želim da se dokazujem. Neću da budem jedan od sportista koji će sa vrha brzo sići na dno. Ako vidim da mi ne ide opet u bazenu, povući ću se. Želim da vidim gdje su mi granice - zaključila je plivačica koja je prvu medalju osvojila u Los Anđelesu 1984. godine.

Bonus video: