Grupa gimnazijalaca teško pretukla vršnjaka

Dječaku je u neravnopravnoj tuči napukla jagodična kost, pokidan nerv i nanijeto više drugih povreda na glavi, zbog čega bi trebalo da bude operisan u Kliničkom centru.
85 pregleda 0 komentar(a)
Ekonomska škola, Foto: Boris Pejović
Ekonomska škola, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.02.2011. 07:43h

Učenik prvog razreda Ekonomske škole iz Podgorice M.R. (15) teško je pretučen u četvrtak oko 19.20 časova ispred zgrade Pravnog fakulteta, gdje su ga napali i izudarali vršnjaci iz Gimnazije “Slobodan Škerović”.

Dječaku je u neravnopravnoj tuči napukla jagodična kost, pokidan nerv i nanijeto više drugih povreda na glavi, zbog čega bi u toku dana trebalo da bude operisan u Kliničkom centru u Podgorici, gdje se nalazi na liječenju.

Policija je nakon prijave teškog vršnjačkog nasilja privela učenike Gimnazije “Slobodan Škerović” I.S., L.L. i J.N. koji se sumnjiče da su sa još dvojicom drugova presreli M.R. i pretukli ga.

“Sa njima je obavljen razgovor, a njih je povrijeđeni dječak prepoznao da su oni akteri tuče”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Zajedno igrali fudbal

Inspektori Odjeljenja za maloljetničku delinkvenciju uzeli su izjavu od privedenih učenika, a tužilac će ocijeniti kakva će biti kvalifikacija djela. Povrijeđeni dječak i osumnjičeni učenici su se znali odranije, jer su zajedno van škole igrali fudbal.

Pomoćnik direktora Ekonomske škole Svetozar Knežević kazao je “Vijestima” da je za incident saznao tek kada je došao na posao.

“Evo čekamo operaciju. Sin mi od incidenta nije ni jeo ni pio, Ima ozbiljne povrede, koje su prema riječima ljekara, teške prirode. Pukla mu je jagodična kost, povrijeđeni su nervi i kapilari u glavi”, ispričala je dječakova majka, koja se od incidenta ne odvaja od dječaka

“Sinoć oko 18.45 časova ispratio sam sve učenike iz škole, tako da ništa nisam znao o događaju, sve dok danas nijesam došao na posao. Očekujem dolazak roditelja povrijeđenog učenika i tek tada ćemo saznati nešto više o događaju”, kazao je Knežević.

Drugovi iz škole povrijeđenog dječaka ispričali su reporteru “Vijesti” da je M.R. ranije imao problema i da su ga “neki mladići često maltretirali”.

“Ovaj učenik nam se nije žalio da ga bilo ko maltretira. Ukoliko se ispostavi da je neko od učenika naše škole učestvovao u incidentu, biće kažnjeni prema propisima”, dodao je Knežević.

Većina učenika iz odjeljenja I -1 razreda, za incident u kojem je teško povrijeđen njihov drug saznala je juče kada su došli u školu.

“On je veoma miran i povučen, a i među najboljim učenicima je u razredu, sa njim niko od nas nikada nije imao nijedan konflikt”, kazalo je nekoliko učenica iz njegovog razreda.

“Još uvijek nam se nijesu javili roditelji M.R., a na odmoru razgovaraću sa njegovom razrednom, kako bih saznao više detalja, ako ih i ona ima”, kazao je Knežević.

Majka: Napali su mi sina s leđa

Majka povrijeđenog učenika V.R. ispričala je “Vijestima” da je grupa učenika napala njenog sina s leđa, dok se iz škole vraćao kući.

“Evo čekamo operaciju. Sin mi od incidenta nije ni jeo ni pio, Ima ozbiljne povrede, koje su prema riječima ljekara, teške prirode. Pukla mu je jagodična kost, povrijeđeni su nervi i kapilari u glavi”, ispričala je dječakova majka, koja se od incidenta ne odvaja od dječaka.

Ona je ispričala da je sa njenim sinom bio i njegov drug B.R. koji je prošao sa manjim povredama.

Bonus video: