Ukupno 12 godina robije Prizrencima za trgovinu ljudima i silovanja

Okrivljeni su u septembru 2007. godine iz Ulcinja došli u Prizren da bi prevarom doveli maloljetnu u Ulcinj radi radne eksploatacije.
0 komentar(a)
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Viši sud Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.02.2011. 17:33h

Đžezair I. Ademaj (34) iz Prizrena, osuđen je na šest godina zatvora zbog trgovine ljudima i silovanja u produženom trajanju, dok su za ista krivična djela Miradija D. Karagij (35) i Aferdita K. Ademaj (34), oboje iz Prizrena, osuđeni su na po tri godine zatvora.

Prvostepenu presudu u Višem sudu u Podgorici izreklo je specijalno krivično vijeće sudije Slavke Vukčević.

U presudi se navodi da su troje okrivljenih od septembra do novembra 2007. godine na Kosovu, Prizrenu i Ulcinju, djelovali na organizovan način, silom i dovođenjem u zabludu, prevezli i držali u cilju dovođenja u položaj sluge maloljetnu A.G.

Okrivljeni su u septembru 2007. godine iz Ulcinja došli u Prizren da bi prevarom doveli maloljetnu u Ulcinj radi radne eksploatacije.

Okrivljena Karagija navela je oštećenu da iz svog sela Pećani dođe u Prizren u stan okrivljenih Ademaj Džezaira i Aferdite i rekla joj da će da idu na jedan dan u Ulcinj.

Kako oštećena A.G. to nije prihvatila Karagija je tukla i nije joj dozvolila da izađe iz stana.

Narednog dana kada su pribavili ličnu kartu na ime punoljetne osobe Leonore Krasnići, i prevezli je preko graničnog prelaza Kula u Crnu Goru.

Tom prilikom joj je optuženi Džezair naredio da se pravi da spava i službenim licima na prelazu pokazao lažnu ličnu kartu.

Po dolasku u Ulcinj ne prijavljujući njen boravak smjestili su je u zajednički stan, a onda je Džezair zaposlio kao konobaricu u lokalu “Kasandra”, gdje je radila za dnevnicu od deset eura. Okrivljeni su joj novac uzimali i obezbjeđivali joj samo smještaj i lošu ishranu.

U presudi se navodi da je Džezair u istom periodu u Ulcinju silom i prijetnjom u tri navrata prinudio na obljubu maloljetnu A.G.

Prvi put joj je zaprijetio da će je tući ako ne pristane na polni odnos što je ona iz straha pristala, nakon čega je on izvršio obljubu nad njom.

Drugi put je uhvatio za kosu i bacio na beton, a potom metalnom šipkom je udarao i na taj način slomio njen otpor.

I treći put joj je ponovo zaprijetio batinama, pa je maloljetnica iz straha bila prinuđena da pristane na seksualni odnos, navodi se između ostalog u presudi.

Bonus video: