Prvi meč može biti smjernica

Jedinstvo i Budućnosti su do sada u nezavisnoj državi, u prvenstvu i kupu, odigrali 46 utakmica. Podgoričani vode 30-16 u pobjedama.
0 komentar(a)
OK Jedinstvo - OK Budućnost, Foto: OSCG
OK Jedinstvo - OK Budućnost, Foto: OSCG
Ažurirano: 31.03.2018. 09:42h

Nakon devet godina u kojima su bitku za titulu vodili Budućnost i Budvanska rivijera, te dva posljednja finala, u kojima su za trofej igrali Budvanska rivijera i Jedinstvo, vrijeme je za novi finalni okršaj - prvi put će o tituli u nezavisnoj državi odlučivati Jedinstvo Bemax i Budućnost Capital Plaza.

Finalna serija se igra do tri pobjeda, a Bjelopoljci su veliki favoriti...

"Ispunili smo jedan od ciljeva osvajanjem trofeja Kupa Crne Gore, pa ovu finalnu seriju možemo dosta relaksirano da dočekamo. Svakako se ne zadovoljavamo time što smo pokazali prošle i tokom ove godine, idemo na to da završimo i ovu godinu duplom krunom. Ekipi nikad ne nedostaje motivacije i uvjek je srce tu i za ekipu i za klub. Javljaju se neki sitni problemi, sezona je dugo trajala, igrali smo Evropu, dosta smo umorni, ali ta želja, volja koju ekipa ima će prelomiti na našu stranu. Tako da očekujem sjutra u Bijelom Polju pobjedu uz pomoć publike koja, siguran sam neće izostati ni ovoga puta", rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Jedinstvo je ove sezone dobilo finale Kupa protiv Budućnosti (3:0) u svom “Nikoljcu”, gdje se večeras od 18 sati igra i prvi meč u finalu plej-ofa.

"Ekipa Budućnost Capital Plaze je jako kvalitetna, ona je i budućnost crnogorske odbojke, tako da će doći sigurno maksimalno motivisani. Zato nam kao nikada treba podrška publike, kako bismo dobro i pozitivno ušli u utakmicu. Siguran sam da će svih sedam momaka koji izađu na teren dati svoj maksimum i učiniti sve da pobijedimo”, rekao je tehničar Bjelopoljaca Strahinja Kuburović.

Jedinstvo i Budućnosti su do sada u nezavisnoj državi, u prvenstvu i kupu, odigrali 46 utakmica. Podgoričani vode 30-16 u pobjedama.

Bjelopoljci su 15 od 16 pobjeda upisali u posljednje tri sezone, u kojima imaju pozitivan skor protiv Budućnosti, koja je u tom periodu slavila samo tri puta, posljednji put 11. februara prošle godine. Od tada su Bjelopoljci uknjižili sedam uzastopnih pobjeda.

"Poslije uspješno odrađenog posla u polufinalnoj seriji, svi igrači jedva čekaju početak finala. Za ovo smo se pripremali još od avgusta i nadam se da ćemo uspjeti da prikažemo sav kvalitet koji posjedujemo. Iskustvo je na strani Jedinstva, ali sa druge strane glad za trofejima može biti naš veliki adut. Iako očekujem dugu seriju, smatram da je ovaj prvi meč jako bitan prije svega sa psihološkog aspekta i moze značajno odrediti dalji tok finala. Vjerujem u svoju ekipu, vjerujem u ono što radimo i kao i na svakom meču imamo isti cilj, a to je pobjeda", kazao je trener Budućnosti Balša Radulović.

Bonus video: