U okolini Bara uhapšen Nebojša Mugoša

Policija još provjerava da li je osumnjičeni Mugoša, bivši policijski službenik, tokom izvršenja ubistva imao pomagače.
448 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2011. 15:53h

Policija je uhapsila Nebojšu Mugošu osumnjičenog za ubistvo Nebojše Nikezića, javlja televizija Vijesti.

Policija je Mugošu uhapsila u okolini Bara. Osumnjičeni je sproveden u Podgoricu, gdje će biti ispitan.

"Vijestima" je rečeno u policiji da su Mugošu uhapsili oko 9 časova u kafiću, u sklopu zgrade hotela "Kalamper" u Dobrim Vodama i da je bio u alkoholisanom stanju.

Bivši službenik policije i Uprave carina Mugoša (49) sumnjiči se da je u četvrtak oko 21.40 časova na parkingu u Ulici V proleterske u podgoričkom naselju Stari aerodrom, rafalom iz automatske puške usmrtio svog kuma i poslovnog partnera Nebojšu Nikezića (45), najvjerovatnije se krio u brdima oko Ostrosa.

Policija vjeruje da je Mugoša u četvrtak oko 21.30 časova telefonom pozvao Nikezića da izađe ispred zgrade gdje je bio u posjeti kod snahe i djece, a potom na parkingu u njega ispalio smrtonosne rafale. I pored sumnji da je Mugoša usmrtio Nikezića, policija još ne zna pravi motiv zbog čega je bivši policajac ubio nerazdvojnog druga iz djetinjstva...

Ekipe policije sa džipovima, helikopterska jedinica i stručnjaci za pregled infracrvenim detektorom pretraživali su nepristupačna brda i šume od Dobrih voda ka Ostrosu i dalje ka Albaniji...

"Sumnjamo da se krije negdje u šumi i nadamo se da ćemo ga uhvatiti i uhapsiti", rečeno je ranije "Vijestima" u vrhu Uprave policije, koja je obavijestila i kolege na albanskoj strani da jave ukoliko vide osumnjičenog.

Policija provjerava da li je Mugoša imao pomagače

Dan nakon surove likvidacije druga iz djetinjstva, Inspektori podgoričke policije sa kolegama iz krim-policije i sjedišta došli su do podataka da je osumnjičeni na parking između dvije zgrade, preko puta hotela "Kostas", došao sivom "ford fijestom", odakle je iz automatske puške pucao na Nikezića.

Policija je u petak ujutro na obroncima Lisinja, u Dobroj Vodi kod Bara, gdje on ima kuću, pronašla ostavljeni automobil, iz kojeg je, kako se sumnja, Mugoša pucao na Nikezića, a potom i pobjegao ka moru.

Nakon ubistva, kako se sumnja, Nebojša Mugoša je sivom "ford fijestom" pobjegao sa mjesta ubistva, a onda iza zgrade izašao na cestu ka Tuškom putu, a potom magistralom i starim putem preko Sutormana pobjegao ka Baru.

Policija je u petak ujutro na obroncima Lisinja, u Dobroj Vodi kod Bara, gdje on ima kuću, pronašla ostavljeni automobil, iz kojeg je, kako se sumnja, Mugoša pucao na Nikezića, a potom i pobjegao ka moru.

Mugošin automobil je pregledan, a potom po nalogu istražnog sudije Višeg suda u Podgorici Radomira Ivanovića, prebačen je na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Potjera za ovim bivšim komandirom Granične policije na gatu V Luke Bar i službenikom Uprave carina u Baru bila je i razlog dolaska kolone džipova posebnih jedinica policije u Bar.

Policija još provjerava da li je osumnjičeni Mugoša tokom izvršenja ubistva imao pomagače, tako da su u petak tokom dana pretresli mnoge stanove i kuće u Podgorici, Baru, Ulcinju i drugim primorskim gradovima.

Kumovi i dugogodišnji poslovni saradnici

Nikezić je bio predstavnik firme "BND Brazil" u Sao Paolu, dok je za predstavništvo u Podgorici "BND Montenegro" ovlašćeni zastupnik bio osumnjičeni Mugoša.

"Motiv možemo da nagađamo sve dok ne uhapsimo osumnjičenog. Tek kada ga saslušamo možemo javno da saopštimo motiv ovog ubistva", naveli su u policiji.

Na internet prezentaciji njihove zajedničke firme "BND", čije je sjedište u Karlingfordu u Irskoj, navodi se da se bave uređenjem enterijera, opremanjem hotela, restorana i luksuznih apartmana. Nikezić je bio predstavnik firme "BND Brazil" u Sao Paolu, gdje je dugo živio, dok je za predstavništvo u Podgorici "BND Montenegro" ovlašćeni zastupnik bio osumnjičeni Nebojša Mugoša.

Prema navodima iz Centralnog registra Privrednog suda suvlasnik je sa irskom kompanijom i u firmi “Infinity Montenegro”, koja se bavi izvođenjem grubih građevinskih radova.

Ubijeni Nebojša Nikezić je 23 godina bio pomorac i dugo je živio u Brazilu, a prije tri godine je odlučio da se vrati u Crnu Goru. Osim poslova sa firmom “BND” on je u Baru sa partnerima osnovao firmu “Trio mare”, koja se bavi lovom ribe. Sa partnerima je ljetos kupio i skupocjeni ribarski brod.

Nakon povratka u Crnu Goru on je kupio stan u Podgorici, oženio se i dobio dijete.

Priznao Danu Petroviću da je ubio

Tokom istrage ubistva policija je nekoliko sati nakon teške tragedije dobila poziv od vlasnika poznate podgoričke firme "Cijevna komerc" Dana Petrovića, koji je šokiran ispričao da mu je Mugoša u "telefonskom razgovoru priznao da je ubio kuma".

"Javio mi se i rekao da je ubio kuma Nebojšu. Nakon toga je prekinuo vezu", tvrdio je šokirani Petrović u policiji.

Petroviću se obojica nijesu javljali na telefon, tako da je on odlučio da pošalje poruku Nikeziću i zamoli ga da mu se kasnije javi. Za to vrijeme, kako vjeruje policija, osumnjičeni Mugoša je bježao od Podgorice ka Baru, a kada je došao do Dobrih Voda javio se Petroviću, sa kojim je više od 15 godina prijatelj.

"Javio mi se i rekao da je ubio kuma Nebojšu. Nakon toga je prekinuo vezu", tvrdio je šokirani Petrović u policiji, koja je na osnovu ovog priznanja osumnjičenog ali i listingom baznih stanica pronašla mjesto gdje se osumnjičeni nalazio dok je pozvao vlasnika "Cijevne komerc".

Upravo taj trag pomogao je policiji da bliže locira osumnjičenog.

Bili nerazdvojni od djetinjstva

Ljudi koji su poznavali Nebojšu Nikezića i Nebojšu Mugošu zaprepašćeni su viješću da je nekadašnji policajac osumnjičen za ubistvo, jer su njih dvojica bili nerazdvojni od najranijeg djetinjstva.

"Ovo je šok za sve nas koji smo poznavali i jednog i drugog Nebojšu. Jednostavno, ne možemo da vjerujemo da se to dogodilo jer su bili izuzetno bliski, ne samo prijatelji već i kumovi. Sva četvorica smo bili zajedno ove srijede povodom malog saobraćajnog udesa koji je imao Mugoša, apsolutno ništa nije ukazivalo pa ni na najblažu naznaku bilo kakvog spora među njima", ispričali su vidno utučeni Barani Slobodan Bajković i Željko Malović, poslovni partneri i prijatelji pokojnog Nikezića.

Njih trojica bili su suvlasnici firme “Trio mare” za lov ribe, a to je bio posao blizak svoj trojici iskusnih pomoraca. U posao sa ribom ušli su prošle godine kupovinom ribarskog broda “Trio mare” koji je na vezu u barskoj marini. Bajković je ubijenog Nikezića opisao kao veoma ozbiljnog partnera, “bio je najprecizniji čovjek kojeg sam u poslu sreo”.

"Počeo sam da plovim sa Nebojšom, a on je bio pomorac pune 23 godine - prvo na barskoj “Prekookeanskoj plovidbi” a onda i na brodovima inostranih kompanija. Bio je vrstan kormilar i noštromo-vođa palube. Upravo se tokom našeg druženja na brodovima i rodila ideja za zajednički biznis kada napustimo trgovačku mornaricu. On i osumnjičeni Mugoša se znaju i druže od petnaeste godine, nerazdvojni su bili, otud i kumstvo", ispričao je Malović.

Gotovo istu priču imali su i bivše kolege osumnjičenog Mugoše, sa kojima je radio u policiji i na carini.

"Bio je veoma ozbiljan čovjek, dobar i pošten čovjek privržen poslu. Znam da su se družili od samog djetinjstva i da su se gotovo kleli jedan u drugog. Nije nikom jasno šta mu se desilo da napravi ovu tragediju", naveo je Mugošin prijatelj, koji je dobro poznavao i ubijenog Nikezića.

Mugoša ima suprugu, sina i kćerku.

Galerija

Bonus video: