Policija ne zna motiv ubistva Nebojše Nikezića

Inspektori su ispitali gotovo sve stanare dvije zgrade da li su čuli ili vidjeli nešto sumnjivo. Istragu posebno otežava i to što Nikezića nemaju u svojim kriminalnim evidencijama.
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2011. 00:38h

Pomorac iz Podgorice Nebojša Nikezić (45) ubijen je oko 21.40 časova dok je išao ka svom automobilu, koji je bio parkiran između dvije nove zgrade preko puta hotela “Kostas”, u podgoričkom naselju Stari Aerodrom.

Ubica je Nikezića, najvjerovatnije, čekao u sivoj “ford fijesti” na parkingu zgrade u Ulici V proleterske, a onda je po jakoj kiši u njega sasuo rafal iz automatske puške, i potom pobjegao.

Nikezić je na mjestu ostao mrtav, a ubistvo je sa terase stana u zgradi vidjela njegova bratanična, koja je pratila strica koji je prije ubistva bio kod njih u stanu.

Nakon vijesti o surovoj likvidaciji, policija je blokirala sve izlaze iz Starog Aerodroma ali ubica još nije uhapšen, a nije pronađen ni automobil iz kojeg se sumnja da je pucano na dugogodišnjeg pomorca.

Nikezić je prije ubistva bio kod snahe i djece u stanu zgrade ispred koje je usmrćen, a onda ga je telefonom pozvao njegov prijatelj.

Nakon poziva, Nikezić se rastao sa porodicom i krenuo ka parkingu, gdje je ispred ulaza broj 2 ostavio svoj crni “golf 5” (PG-DR-368).

Prema izjavi očevidaca ubistva, on je zbog jake kiše dotrčao do automobila, otvorio gepek i uzeo veliki crni kišobran. Baš u tom trenutku odjeknuo je rafal. Nikezić je pokušao da pobjegne ali je pao nakon dva - tri koraka...

Stanar: Čuo sam rafale

“Čuo sam pucnje. To je baš odjeknulo između zgrada. Istrčao sam na drugu terasu stana, a potom na parkingu vidio zgrčeno tijelo čovjeka. Znao sam ga jer je dolazio kod snahe i djece u stan, koji im je on kupio prije nekoliko godina. Bratanična je sve to gledala sa terese stana tu na drugom spratu”, ispričao je stanar zgrade, ispred koje se dogodilo ubistvo.

Policija je tokom uviđaja prekrila tijelo, koje je licem bilo okrenuto ka asfaltu. Policajci su više od dva sata uzimali tragove sa mjesta zločina.

Pretpostavlja se da je rafal sasut Nikeziću u leđa, a nekoliko metaka je pogodilo njegov automobil i stakleni izlog u prizemlju zgrade.

Oko 23 sata na mjesto tragedije došla je Nikezićeva majka, a nešto kasnije i njegov otac. Porodica i prijatelji su uz jauke posmatrali policijski uviđaj.

“Imamo nekih tragova ali za sada zbog opsežne istrage ne možemo da tvrdimo ko bi i zbog čega imao motiv da usmrti Nikezića”, kazao je sagovornik iz vrha policije, koji je bio na uviđaju.

Upravo zbog toga što im nije bio jasan motiv brutalne likvidacije, policija je provjeravala nekoliko tragova koji bi mogli voditi do osumnjičenog.

Inspektori su ispitali gotovo sve stanare dvije zgrade da li su čuli ili vidjeli nešto sumnjivo, kako bi došli do više podataka, a istragu posebno otežava i to što Nikezića nemaju u svojim kriminalnim evidencijama...

Vratio se u Crnu Goru prije 3 i po godine

Nebojša Nikezić više od 20 godina bio je pomorac i živio je u inostranstvu, jedno vrijeme u Brazilu.

Prije 3 i po godine odlučio je da se vrati u Crnu Goru, a potom je na Starom aerodnomu u blizini salona “Tojota” kupio stan.

Na osnovu podataka iz Centralnog registra Privrednog suda, on je suvlasnik u barskoj firmi “Trio Mare” koja je registrovana za djelatnost “ostala trgovina na veliko”, ali se kako kažu upućeni, bavi lovom ribe.

On je prije nekoliko mjeseci u Baru kupio veliki skupocjeni ribarski brod, a upućeni kažu da je to jedan od najvećih i najboljih ribarskih plovila na Jadranu.

Oni koji su poznavali Nikezića ispričali su da je bio miran, povučen i porodičan i da je živio sportskim životom.

Nakon povratka u Crnu Goru on se oženio i ima dijete.

Galerija

Bonus video: