Tivatski funkcioneri u SDT: Matijević saslušavaju zbog Porta

Katnićeve saradnike zanima zašto Opština nije pokušala da naplati dospjele komunalije Porto Montenegru
55 pregleda 2 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Opština Tivat
Snežana Matijević, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 30.03.2018. 05:51h

Gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević (DPS) danas će u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorci, dati izjavu u izviđaju koji je SDT pokrenulo povodom namjere Opštine Tivat da kompaniji Porto Montenegru pod kontroverznim uslovima, oprosti 5,6 miliona eura potraživanja lokalne uprave na ime komunalija, saznaju „Vijesti“.

Matijevićevu će saslušati specijalna tužiteljka Tatjana Žižić koja je juče istim povodom izjavu uzela i od glavne administratorke Opštine Marije Sijerković (DPS). Okolnosti pod kojima su došli na ideju da lokalnom parlamentu 17. januara predlože da da saglasnost na ugovor sa Portom po kome bi se strateškom stranom investitoru oprostili milionski dugovi za lokalne dažbine, a što je i prihvaćeno glasovima 17 odbornika DPS, u SDT su proteklih dana, prema saznanjima

„Vijesti“, objašnjavali i potpredsjednik Opštine i lider tivatskog DPS dr Siniša Kusovac, predsjendik lokalnog parlamenta Ivan Novosel(DPS) i jedan od savjetnika u kabinetu gradonačelnice. Prema našem izvoru, SDT je najviše interesovalo zašto lokalna uprava do sada nije pokrenula sudsku naplatu dospjelih milionskih dugova Porto Montenegra.

Tivatski čelnici sredinom januara su prilikom rasprave u parlamentu o ovoj odluci, tvrdili da je sve nesporno i legalno, te da obaveza da se Portu otpišu komunalije, proističe iz ugovora o prodaji Arsenala iz 2006., iako Opština nije bila potpisnik tog ugovora. Glavna administratorka Marija Sijerković kazala je međutim, da odluka o oprostu komunalija nije proistekla iz konkretne pravne obaveze Opštine, već da je to „politička odluka“. SDT je već tada pokrenulo izviđaj, a gradonačenica Matijević je u međuvremenu primijenila mišljenje i saopštila da neće potpisati ugovor sa Portom o otpisu 5,6 miliona eura opštinskih potraživanja, već da će sačekati da se o legalnosti tog posla izjasni SDT.

Bonus video: