Umro poznati hrvatski glumac Predrag Vušović

"S velikom boli u srcu javljamo da nas je napustio naš dragi prijatelj, kolega i veliki glumac Predrag Vušović", stoji u saopštenju hrvatskog pozorišta Gavella.
292 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2011. 09:17h

Poznati hrvatski glumac Predrag Vušović preminuo je u 51. godini života od posljedica jakog moždanog udara jutros u 4 sata i 40 minuta u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici, javlja hrvatski Večernji list.

"S velikom boli u srcu javljamo da nas je napustio naš dragi prijatelj, kolega i veliki glumac Predrag Vušović", stoji u saopštenju hrvatskog pozorišta Gavella, koje je bilo matiča kuća Vušovića.

Jedan od najpoznatijih glumaca svoje generacije već je godinama bio vezan za pozorište Gavella i Dubrovnik u kojem je redovno otvarao Dubrovačke ljetnje igre. Odličan je bio u filmovima Vinka Brešana, pogotovo u “Maršalu”, kao i u TV seriji “Bitange i princeze” i ' Odmori se, zaslužio si'.

Porok kojeg se godinama nije mogao riješiti bio je alkohol zbog čega je 2006. zamalo umro od unutrašnjeg krvarenja. Nakon što su mu ljekari zabranili piće, često se šalio da više ne smije da pogleda konobara, a kamoli čašu. Čim se oporavio, vratio se lošim navikama iako je bolovao od ciroze jetre.

Pređo, kako su ga prijatelji i kolege zvali, rođen je u Kotoru, odrastao u Dubrovniku gdje je zavšio osnovnu i srednju školu. Glumačku karijeru započeo u dubrovačkom pozorištu "Mali Marin Držić" 1970. godine sa ulogom Toma Sojera u istoimenoj predstavi.

U Zagreb odlazi 1979. godine gdje pohađa Akademiju scenskih umjetnosti. Radi u pozorištu "Marin Držić" u Dubrovniku do 1996. godine kada prelazi u pozorušte Gavella.

Galerija

Bonus video: