Optužni predlog protiv Musića i Pipera zbog prijetnji novinarki

Okrivljeni se terete da su od 31. januara do 3. februara, novinarki nezavisnog dnevnika Vijesti Oliveri Lakić, uputili ozbiljne prijetnje da će napasti na njen život.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2011. 17:57h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je Osnovnom sudu optužni predlog protiv Slavka Musića i Marka Pipera zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, jer su prijetili novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić.

Kako je saopštila Osnovni državni tužilac Ljiljana Klikovac, optužni predlog protiv Musića podnosi se zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, iz člana 168 stav 2, u produženom trajanju, i Pipera zbog ugrožavanja sigurnosti, iz člana 168 stav 1 Krivičnog zakonika.

"Okrivljeni se terete da su od 31. januara do 3. februara, novinarki nezavisnog dnevnika Vijesti Oliveri Lakić, uputili ozbiljne prijetnje da će napasti na njen život, pri čemu je Musić, upućujući im prijetnje, ugrozio i sigurnost osoba sa kojima je novinarka 3. februara bila na novinarskom zadatku", navela je Klikovac.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva navode da, u saradnji sa Upravom policije, povodom ozbiljnih prijetnji koje su novinarki upućene posredno, nakon tih događaja, preduzimaju radnje u cilju utvrđivanja identiteta odgovorne osobe.

Bonus video: