Uliću bi da uzmu kuću i automobile

Viši sud potvrdio optužnicu protiv Ulića za međunarodni šverc droge
120 pregleda 0 komentar(a)
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
Vaso Ulić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2018. 06:08h

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv Vasa Ulića i od podgoričkog Višeg suda tražilo da tom Podgoričaninu privremeno oduzmu skupocjene automobile i kuću koju, kako su istražitelji utvrdili, taj optuženi ima u Kotoru.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, ta nekretnina nije upisana na Ulićevo ime, ali je Tužilaštvo na osnovu prikupljenih dokaza utvrdilo da je on stvarni vlasnik. Jedan od dokaza sa kojima raspolažu je činjenica da upravo Ulić plaća sve troškove održavanja i komunalije za kuću u Kotoru.

Osim kuće, SDT traži i da Uliću privremeno oduzmu automobile “rendž rover” i “mercedes”, koji takođe nijesu registrovani na njegovo ime.

Uliću ću se u podgoričkom Višem sudu, suditi zbog optužbi da je organizovao međunarodni šverc droge. To je odlučilo vijeće podgoričkog Višeg suda kojim je predsjedavao sudija Boris Savić, potvrđujući optužnicu specijalne tužiteljke Mire Samardžić.

Ulić je uhapšen u avgustu prošle godine u Podgorici, deset godina nakon što su 31. decembra 2007. zatim 4. februara, 1. marta i 15. aprila 2008. godine mjerama tajnog nadzora snimljeni njegovi razgovori sa ostalim članovima kriminalne grupe.

U tužilačkom aktu piše da je tada prisluškivan po naredbi podgoričkog Višeg suda, ali i da je mjere tajnog nadzora nad njim sprovodila i policija Australije. U tom periodu policija Australije zaplijenila je jednu isporuku droge, a narkotici su pronađeni i pretresom kuće jednog od članova klana.

Ulić se tereti da je u drugoj polovini juna 2007. do maja naredne godine organizovao kriminalnu grupu čiji članovi su postali Rade Ljuboja, Dejan Medan, Dimitris Papadimitrou, Fabian Quaid i drugi.

Prema optužnici, kriminalna grupa je organizovana je zbog krijumčarenja MDMA droge u Australiju, njenog pretvaranja u tablete ekstazi i dilovanja na teritoriji te države. Navodno, Ulić je telefonskim putem i posredstvom drugih lica davao uputstva članovima klana. Ovdašnji i australijski istražitelji sumnjiče ga da je iz Crne Gore dijelio uputstva i davao zadatke članovima klana, od kojih su neki već osuđeni na dugogodišnje robije. Oni sumnjaju da je Ulićeva grupa uspjela više puta da prošvercuje drogu u Australiju. Od Ulićeve grupe ranije je, u Australiji, zaplijenjeno 44,16 kilograma MDMA praha.

Bonus video: