Radulović: Dokazano je da su mijenjane ocjene Lakićevićke

Na suđenju je pročitan i izvještaj komisije u kojem stoji da je vršena korekcija ocjena.
267 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Radulović, Foto: Luka Zeković
Slavko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.02.2011. 16:54h

Na suđenju novinaru "Vijesti" Slavku Raduloviću po tužbi dekana Pravnog fakulteta Ranka Mujovića i njegove asistentkinje Bojane Lakićević koji tvrde da ih je oklevetao tekstovima u kojima piše da joj je dekan prepravljao ocjene zbog boljeg prosjeka, obje strane ostale su pri ranijim navodima.

Na suđenju je pročitan i izvještaj komisije u kojem stoji da je vršena korekcija ocjena, te personalni dosije Lakićevićke u kojem je prepravljen prosjek i datum njenog diplomiranja.

"U zapisnicima sa polaganja ispita, koje Mujović nije sporio, svaki profesor se potpisao pored korigovane ocjene osim dekana", kazao je Radulović.

Za Mujovića i Lakićević sporni su tekstovi "Bolja ocjena bez potpisa profesora", "Honorarima su i državi boli oči", i "Mujović bolje od mene zna da je poradio na uspjehu asistentkinje". Oni u tužbi tvrde da se "ovakvim klevetama i uvredama duboko zadire u profesionalni angažman oštećenih, kao i njihovo obrazovanje, koje je nesporno".

"U anonimnoj krivičnoj prijavi tužilaštvu protiv Ranka Mujovića pominje se samo njegovo ime i "ostali profesori". Ja sam radio na osnovu nje i nijesam moglo da mijenjam citate iz prijave... On nije sporio da sam korektno prenio navode iz nje. Dokazano je da su Bojani Lakićević mijenjane ocjene i da je tek nakon tih promjena imala prosjek potreban za mjesto asistenta. U zapisnicima sa polaganja ispita, koje Mujović nije sporio, svaki profesor se potpisao pored korigovane ocjene osim dekana", kazao je Radulović.

Radulović postupao po svim standardima novinarske profesije

Zastupnik tužioca advokat Dragoljub Đukanović u završnoj riječi kazao je da Mujović i Laković "niti su prepravljali, niti falsifikovali, niti s tim imaju ikakve veze".

"Ovo je klasični primjer klevete da ne može biti veći", kazao je Đukanović.

Sudija Maja Zeković donijeće u petak odluku da li je Radulović oklevetao Mujovića i Lakićevićku.

Time su, kako tvrdi, tužioci svjesno htjeli da dovedu u zabludu odbranu i sud.

"Novinar Radulović postupao je po svim standardima svoje profesije. U tekstovima nema nijedne tvrdnje autora, već su napisani na osonovu anonimnog izvora i anonimne prijave, a ti djelovi su odvojeni citatima, kako bi se autor ogradio njih", kazala je Mićanović.

Sudija Maja Zeković donijeće u petak odluku da li je Radulović oklevetao Mujovića i Lakićevićku.

Bonus video: