Pet vrsta ljudi s kojima ne treba da se upustite u vezu na poslu

Stvari se zaista mogu zakomplikovati kada uđete u romantičan odnos s nekim s posla - a najvažnije je to za kojeg kolegu ili koleginicu ste se odlučili
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2011. 13:30h

Prema anketi portala Vault.com sprovedenoj nad više od 2000 radnika, od onih koji su imali ljubavne veze i odnose sa saradnikom (a takvih je 59 odsto), čak 30 odsto tvrdi da je to direktno uticalo na lične i profesionalne odnose s ostalim saradnicima.

Oko 18 odsto radnika potvrdilo je da su zbog romantičnih iskustava na radnom mjestu na kraju morali da pođu iz firme u kojoj su radili.

Kako piše ABC njuz, a prenosi metro-portal.hr, pet je vrsta saradnika s kojima ne bi trebalo da se upuštate u ljubavne odnose.

Pripravnik

Toliko toga može poći pogrešnim putem ako počnete da se zabavljate s pripravnikom, asistentom ili bilo kojim drugim početnikom u preduzeću, pa je bolje da odolite tom iskušenju.

U slučaju da vaše kolege otkriju vezu, uvijek može doći do sukoba izazvanog vašim favorizovanjem “vrijednog kolege”.

IT stručnjak

Ništa ne može da nadmaši to kad zovete onog slatkog (ili slatku) iz IT službe da dođe i riješi problem s vašim kompjuterom.

Ipak je bolje da izbjegnete ulazak u vezu s kolegama iz spomenutog sektora jer u slučaju raskida neće vam uvijek biti lagodno da pozovete IT službu kad vam kompjuter blokira.

Šef

Ubacite seks, neuzvraćenu ljubav i/ili ružan raskid i niko ne može da zna kako će se vaša profesionalna karijera nastaviti, odnosno, završiti.

Šefov bračni partner

Spavati s bračnim partnerom kolege je jednostavno pogrešno.

Ali, spavati sa bračnim partnerom direktnog nadređenog ravno je - profesionalnom samoubistvu.

"Serijski igrač"

Ako se zbližite s osobom za koju se pouzdano zna da je igrač i da je sklon zabavljanju s više kolega/ koleginica, vaša reputacija može da padne preko noći.

Isto tako vaše kolege vas neće shvatati više ozbiljno što u poslovnom okruženju nikako ne želite.

Galerija

Bonus video: