UBICA U BJEKSTVU

Ubijeni Šaković i Jovanović, policija pronašla pištolj, torbicu i kačket

"Vijesti" nezvanično saznaju da su Šaković i Jovanović, prije nego što se dogodila pucnjava, sjedjeli za dva različita stola u lokalu u centru grada.
580 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2018. 18:01h

Podgoričani Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31) ubijeni su danas na Trgu nezavisnosti oko 12 sati, u centru Podgorice, kada je na njih pucao maskirani, za sada nepoznati, muškarac.

Jovanović i Šaković podlegli su povredama u KCCG.

"Vijesti" nezvanično saznaju da su Šaković i Jovanović, prije nego što se dogodila pucnjava, sjedjeli za dva različita stola u lokalu u centru grada.

Centar grada je satima bio blokiran POGLEDAJTE >>>>

Muškarac koji je pucao na Podgoričane je u bjekstvu, a policija je nedaleko od mjesta ubistva pronašla pištolj, torbicu i kačket, koje je, kako se vjeruje, on odbacio.

[VIDEO] Centar Podgorice nakon pucnjave:

Očevici kažu da je muškarac koji je pucao, navodno, imao kačket na glavi.

Jovanović, najvjerovatnije je, četvrta slučajna žrtva stradala u obračunu kriminalnih klanova, koji je u posljednjih nekoliko godina odnio više od 20 života.

Šaković je u lokalu bio sa porodicom. U trenutku dok mu se ubica približavao, pričaju očevici, Šaković je, navodno, primijetio da muškarac ima silikonsku masku pa je odmah reagovao kako bi zaštitio porodicu i prijatelje. Prevrnuo je sto iza kojeg se zaklonio, tražeći spas.

Meci su ga promašili, ali ne i Jovanovića koji je sa suprugom sjedio za susjednim stolom. Šaković je potom trčeći pokušao da pobjegne ka tržnom centru Ražnatović, preko puta kafića, ali ubica nije odustao.

U trku je ka njemu ispalio više metaka. Nakon 50-ak metara Šaković je pao. Ubica je pobjegao ka Zlatarskoj ulici.

Očevici kažu da se bez pretjerane žurbe kretao sa pištoljem u ruci. Navodno je riječ o visokom muškarcu koji je na sebi imao kačket i tamno plavu košulju i pantalone nalik na uniformu. Na jednom od rukava imao je amblem. Prema ovom kazivanju iz Zlatarske je skrenuo u Blašićevu ulicu gdje su inspektori u dvorišnom dijelu pronašli kačket, pištolj i torbicu.

Tokom izviđaja izuzeti su i video zapisi i na nekima od njih, kako saznaje Televizija Vijesti, vidi se i ubica.

"Od strane ovlašćenih službenika sam obaviještena da je u centru grada došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je više lica povrijeđeno nakon čega sam radi vršenja uviđaja i rukovođenja uviđajem izašla na lice mjesta. U toku su uviđajne radnje na licu mjesta a Tužilaštvo će i dalje sa ovlašćenim policijskim službenicima i vještacima odgovarajuće struke preduzimati određene mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti predmetnog događaja. Imajući u vidu da je u toku postupak to je sve što vam sada mogu reći", rekla je viša tužiteljak Lijana Lakić.

Policija radi na rasvjetjavanju

Iz policije je saopšteno da rade na rasvjetljavanju pucnjave koja se danas dogodila u centru Podgorice.

Na licu mjesta se vrši uviđaj kojim rukovodi državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

JWPlayer video mesto

Galerija

Preporučujemo za Vas