U udesu kod Bijelog Polja poginuo Ismet Prentić

Ismet je zadobio teške povrede i preminuo je tokom obrade u bjelopoljskoj bolnici
153 pregleda 0 komentar(a)
Udes Bijelo Polje, Prentić, Foto: Beća Čoković
Udes Bijelo Polje, Prentić, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 16.02.2011. 12:47h

Ismet Prentić (56) iz bjelopoljskog sela Jasen podlegao je sinoć oko 23 časa usljed povreda zadobijenih u saobraćajnom udesu, koji se pola sata ranije dogodio u mjestu Pašića Polje na magistralnom putu Ribarevine –Berane.

Prentić se nalazio na mjestu suvozača u automobilu „audi 100“ starih registarskih oznaka (BA-307-81), kojim je iz pravca Berana upravljao njegov sin Elvis (30), kada je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu i sletio u 10-tak metara udaljenu livadu, pri čemu se automobil nekoliko puta prevrnuo.

"Ismet je zadobio teške povrede i preminuo je tokom obrade u bjelopoljskoj bolnici. Njegov sin je pod ljekarskim nadzorom i, prema prvim pokazateljima, radi se o lakšim povredama", saopštio je hirurg dr Eldin Lamežević.

Elvis Prentić koji je zadržan na hiruškom odjeljenju ispričao je da je na kritičnom mjestu bilo magle, te da je put bio klizav.

"Primijetio sam da iz suprotnog pravca ide dugački kombi koji me zakačio. Izgubio sam kontrolu nad vozilom koje se prevrnulo 4-5 puta. Šta se dalje dešavalo ne sjećam se", kazao je Prentić.

Uviđaj su po ovlašćenju istražnog sudije Osnovnog suda Vanje Rakonjac obavili službenici bjelopoljske policije.

Bonus video: