Odloženo suđenje Vračaru, advokat kažnjen zbog nedolaska

Sudija Višeg suda Predrag Tabaš, koji vodi ovaj slučaj, kaznio je Đukanovića novčanom kaznom u iznosu 500 eura
225 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Dudić, ubistvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Dudić, ubistvo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.02.2011. 08:56h

Suđenje Nikšićaninu Ivanu Vračaru (32) optuženom za ubistvo Kotoranina Dragana Dudića zvanog Fric odloženo je za 9. mart, zbog nedolaska advokata Borivoja Đukanovića, koji je branilac optuženih Nova Delića (30), Darka Bugarina (29) i Darka Perovića (32).

Sudija Višeg suda Predrag Tabaš, koji vodi ovaj slučaj, kaznio je Đukanovića novčanom kaznom u iznosu 500 eura.

Na suđenje su došli branioci otpuženog Vračara, advokati Zoran Piperović i Branislav Tapušković.

U istražnom postupku, Vračar se branio ćutanjem.

Osim Vračara, optužnicom višeg državnog tužioca u Podgorici obuhvaćeni su bivši Dudićevi tjelohranitelji, Delić, Bugarin i Perović, zato što su, nakon Dudićevog ubistva, pretukli Vračara dok je bježao.
Oni su ga sustigli, oborili na asfalt i udarali rukama, nogama i drškom pištolja koji su mu oteli. Ivan Vračar je, kako se navodi u optužnici, 30. maja 2010, sa umišljajem, na podmukao način pucao u Dudića, i sa umišljajem doveo u opasnost život svjedoka Željka Bojanića.

U optužnici se navodi da je Vračar u intervalu između 12 i 13 časova, s leđa prišao Dudiću i iz pištolja "CZ", ispalio više hitaca od kojih su ga dva pogodila. Od zadobijenih povreda, Dudić je preminuo istog dana oko 21.30 časova u Kliničkom centru Podgorica.

Jedan hitac koji je Vračar ispalio, pogodio je i Bojanića, nanijevši mu tešku povredu lijeve potkoljenice. Neposredno nakon što je ispalio smrtonosne hice, Ivan Vračar je pokušao da pobjegne kroz glavna vrata Starog grada prema rivi, ali su za njim potrčali i sustigli ga Delić, Bugarin i Perović.

Suđenje će biti nastavljeno 9. marta.

Bonus video: