Jakna od 750 eura može i za 100 na trgu kod Vektre

Uprkos hapšenju kriminalne bande, trendi Crnogorci i Crnogorke, ipak, neće ostati bez proljećnje kolekcije sa potpisom, jer u Italiji “radi” još nekoliko grupa
1004 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2011. 07:58h

Kožna jakna poznatog italijanskog brenda “Bluemarine” sa etiketom na kojoj je nalijepljena cijena od 750 eura, u jednom od butika na podgorikom Trgu Vektra može se kupiti za samo 100 eura!

Stvar je potpuno jasna, nije riječ o starom modelu ovog skupocjenog komada odjeće, više od šest puta “sniženog”, već o ukradenoj garederobi, koja pripada jednom od organizatora bande, koja je posljednjih mjeseci pustošila butike u malim mjestima u blizini Milana, grada koji važi za privredni i modni centar Italije.

Bezimeni butik, koji se nalazi na ne toliko frekventnom dijelu Trga, na kojem se nalaze sjedišta brojnih privatnih firmi, agencija, ministarstava, ali i niz fensi lokala i kafeterija, juče je posjetila i ekipa “Vijesti”.

Na pitanje reportera koliko koštaju farmerke marki “Zu elements” i “Replay”, na kojima su stajale etikete sa cijenama od 200 i 450 eura, prodavačica je tišim glasom odgovarala da one zapravo koštaju 20, odnosno, 40 eura.

Pored ove “bagatelne” prodavnice sa brendiranom odjećom, u glavnom gradu postoji i lanac drugih, prestižnih butika, za koje je se, takođe, vjeruje da njihovi vlasnici nabavljaju garderobu od poznatih “šanera”, koji decenijama “operišu” po Italiji. Međutim, za šoping u takvim buticima, potrebno je imati deblji novačnik.

Neimenovani sagovornik “Vijesti” ispričao je da ukradena roba najčešće stiže preko Luke Bar i to sa etiketama sa višestruko manjom vrijednosti, na koju se određuje znatno niži porez. Ta garderoba najčešće završava u ovim renomiranim buticima i papreno se prodaje.

Uprkos hapšenju kriminalne bande, za koju se vjeruje da je predvodio Podgoričanin Srđan Ubović (45), trendi Crnogorci i Crnogorke, ipak, neće ostati bez proljećnje kolekcije sa potpisom, jer u Italiji “radi” još nekoliko grupa, koje uglavnom svoj plijen šalju preko vodenih i vazdušnih luka, autobuskim transportom ili poštom...

Skupocjeni komadi odjeće, satovi, naočare, parfemi i druga roba, ka kojima hrle savremeni Podgoričani, lako su dostupni i izloženi su u privatnim stanovima ili magacinima i to uglavnom u naseljima Zabjelo, Stari Aerodrom i Zagorič.

Jedan Nikšićanin, za koga se vjeruje da se bavi uglavnom prodajom ukradenih odijela, koja mu dugi niz godina šalje brat iz Italije, svoju robu drži izloženu u iznajmljenoj sobi, jednog podgoričkog hotela. Njegovi klijenti sa “podebljim džepom” su brojne poznate ličnosti - političkari, državnici, umjetnici, biznismeni...

Bonus video: