Vujović: Bećirović je prvo šamarao, pa tek onda ostao dužan pare

Povodom teksta "Ćoćo nježno šamara pa nije za gonjenje" u kojem je sadržan dio "Sve je poteklo od neriješenih računa", reagovao Milorad Vujović osnivač i izvršni direktor d.o.o. "Lipa".
446 pregleda 0 komentar(a)
Avala gradilište, Foto: Arhiva Vijesti
Avala gradilište, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.02.2011. 21:13h

Povodom teksta "Ćoćo nježno šamara pa nije za gonjenje" u kojem je sadržan dio "Sve je poteklo od neriješenih računa", koji se odnosi na izjavu Branka Čolovića advokata iz Budve, branioca Zorana Bećirovića, reagovao je Milorad Miško Vujović iz Cetinja, osnivač i izvršni direktor d.o.o. "Lipa".

"U svojoj izjavi advokat Branko Čolović ističe "sukob je potekao zbog nekih obligacionih odnosa sa firmom "Lipa" u kojoj je mladić (oštećeni) radio, pa pojašnjava da je spor nastao oko neriješnih obligacionih odnosa koji će imati epilog na sudu i da oni vjeruju u zakone i institucije ove države", navodi se u reagovanju.

"Izjava advokata Branka Čolovića je netačna iz sledećih razloga: Zoran Berćirović je fizički napao na mladića R.Ž, sportistu, radnika d.o.o. "Lipa" iz Cetinja krajem avgusta 2007. godine dok je do prekida saradnje između firmi "Beppler & Jacobson", koju kontroliše Zoran Bećirović, i firme d.o.o. "Lipa" došlo 18 mjeseci kasnije, tj aprila 2009. godine, što znači godinu i po dana poslije fizičkog napada".

"Sve tužbe koje je d.o.o. "Lipa" podnijela protiv d.o.o. "Beppler & Jacobson" datirane su najranije počev od aprila 2009. godine, znači suprotno onome što i izjavljuje advokat Čolović, jer fizički napad na mladića R.Ž. nije time mogo biti uzrokovan".

Obligacioni odnosi su u prevodu privredni sporovi

"Obligacioni odnosi, kako ih naziva advokat Branko Čolović, su u prevodu, privredni sporovi koji se pred Privrednim sudom u Podgorici, vode po tužbama d.o.o. "Lipa" Cetinje, u nastojanju da naplatimo izvedene radove na objektima vlasništvo “Beppler & Jacobson" i "Operantio trading Montenegro" Budva, koje kontroliše porodica Bećirović, sve sa ciljem da zaposlenim radnicima, njih više od 300, isplatimo zarađena primanja", navodi se u reagovanju.

"Sve tužbe koje je d.o.o. "Lipa" podnijela protiv d.o.o. "Beppler & Jacobson" datirane su najranije počev od aprila 2009. godine, znači suprotno onome što i izjavljuje advokat Čolović, jer fizički napad na mladića R.Ž. nije time mogo biti uzrokovan. Ovo posebno ističemo zbog porodice mladića R.Ž. i kako se ne bi u javnosti steko uticak, da za njegovo stradanja snosi odgovornost d.o.o. "Lipa", već opisano ponašanje Zorana Bećirovića".

Vujović u reagovanju navodi da u većoj mjeri nego advokat Branko Čolović, on i njegova firma vjeruju u zakone i institucije Crne Gore, "ali ne i u sve pojedince koji sprovode te zakone i koji rade u tim institucijama u prilici kada to treba sprovesti nad nedodirljivim pojedincima".

Neprihvatljiva odluka Osnovnog državnog tužioca u Kotoru

"Da li tužilac iz Kotora, odbačajem krivične prijave, doprinosi afirmaciji fizičkog razračunavanja bogatih vlasnika sa radnicima koji teškom mukom zarađuju svoje parče hleba, koje ne uspijevaju naplatiti", navodi se u reagovanju.

"Da li tužilac iz Kotora, odbačajem krivične prijave, doprinosi afirmaciji fizičkog razračunavanja bogatih vlasnika sa radnicima koji teškom mukom zarađuju svoje parče hleba, koje ne uspijevaju naplatiti", navodi se u reagovanju.

"Takođe, cijenimo da pojedine sudije Privrednog suda nemaju želju ili iskustvo da procijene obim izazvane materijalne štete, posebno izgubljene koristi, koja je prolongirano nastupila kod d.o.o. "Lipa" zbog činjenice da nijesmo do sada naplatili davno zrađen novac a ima namjera da pojedini sudije, koji nijesu usvojili utemeljene tužbene zahtjeve zasnovane na nepobitnim dokazima, podnijete od strane d.o.o. "Lipa" bivaju unaprijeđeni i van zakonskih uslova", kaže se u Vujovićevom saopštenju.

Bonus video: