Završena istraga protiv Slavka Musića

Hapšenje Musića uslijedilo je nakon što je podgoričkoj policiji stigao nalog za hapšenje zbog sumnje da je ugrožavao sigurnost ekipi “Vijesti” i porodice Stanišić
104 pregleda 0 komentar(a)
Policija Vijesti, Foto: Zoran Đurić
Policija Vijesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.02.2011. 20:58h

Istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda Nebojša Golubović završio je istragu protiv Nikšićanina Slavka Musića (42) koji se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti novinarskoj ekipi “Vijesti”. Sudija je predmet predao Osnovnom državnom tužilaštvu na dalji postupak i odluku da li će protiv Musića podići optužnicu ili odustati od krivičnog gonjenja.

Tokom istrage sprovedeni su svi dokazi i saslušani svi svjedoci koje je tužilaštvo predložilo u zahtjevu za sprovođenje istrage, rečeno je “Vijestima”.

Radnik kompanije “Montenegro tobacco company” Musić uhapšen je 4. februara zbog sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti” u naselju Donja Gorica, za vrijeme posjete novinarske ekipe “Vijesti” porodici Ljubinke Stanišić.

Hapšenje Musića uslijedilo je nakon što je od osnovne državne tužiteljke Ljiljane Klikovac podgoričkoj policiji stigao nalog za hapšenje zbog sumnje da je ugrožavao sigurnost ekipi “Vijesti” i porodice Stanišić.

Hapšenje Musića uslijedilo je nakon što je od osnovne državne tužiteljke Ljiljane Klikovac podgoričkoj policiji stigao nalog za hapšenje zbog sumnje da je ugrožavao sigurnost ekipi “Vijesti” i porodice Stanišić

“Vijestima” je rečeno da je Klikovac osim tog incidenta u Donjoj Gorici, uzela u obzir i to što je posredstvom Musićevog telefona u ponedjeljak i srijedu, izvjesni Vujica Tomović omalovažavao, vrijeđao i indirektno prijetio novinarki Oliveri Lakić, koja je ta dva dana bila u Mojkovcu kako bi pokušala da od vlasnika fabrike duvana sazna šta oni proizvode u Poljima.

Tužiteljka se bavila i dijelom navoda novinarke Lakić da joj je upravo Musić, koji se ta dva dana u Mojkovcu predstavljao kao “djevojka za sve”, umjesto saopštenja rukovodstva fabrike u srijedu uručio umjesno upakovanu staklenu saksiju sa dvije orhideje.

Ekipa novinara te večeri je bila u Donjoj Gorici kako bi nastavila prikupljanje podataka o hangaru-tvrđavi u tom naselju, gdje se sumnja da se, navodno, proizvodi lažna ambalaža svjetskih brendova cigareta.

Tužiteljka se bavila i dijelom navoda novinarke Lakić da joj je upravo Musić, koji se ta dva dana u Mojkovcu predstavljao kao “djevojka za sve”, umjesto saopštenja rukovodstva fabrike u srijedu uručio umjesno upakovanu staklenu saksiju sa dvije orhideje

On se nije obazirao na pozive vlasnice kuće da li mu nešto treba, već je pobjegao niz ulicu. Nakon dvadesetak minuta u dvorište Stanišića pojavio se Musić, koji je sa još trojicom sa crnim kapama na glavi pomjerio automobil iz dvorišta.

Nakon prijave, Musić je priveden u policiju gdje je ispričao da, navodno, nije imao namjeru nikoga da straši već je kod Stanišića došao da bi “kupovao u njihovoj trafici”.

Prijavu protiv Musića podnijela je vlasnica kuće Ljubinka Stanišić, i još nekoliko osoba, koje su sa njim bile u dvorištu, zbog “uvredljivog dobacivanja i osjećaja uznemirenosti”.

“S tim u vezi, on je policijskim službenicima dao izjavu da on jeste bio na licu mjesta, ali sam, odnosno da s njim nije bilo drugih lica”, navela je policija.

Inače, nekoliko sati nakon što su oni procijenili da, navodno, nije ugrožena bezbjednost novinarke, u dva navrata su telefonom stigle nove prijetnje na njen i račun njene porodice.

Policija još nije rasvijetlila taj slučaj.

Bonus video: