Početak suđenja za ubistvo Dragana Dudića Frica

Osim Vračara, optužnicom višeg državnog tužioca u Podgorici obuhvaćeni su bivši Dudićevi tjelohranitelji.
1031 pregleda 0 komentar(a)
vracar, Foto: Arhiva Vijesti
vracar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.02.2011. 16:16h

Pred krivičnim vijećem sudije Predraga Tabaša u Višem sudu u Podgorici zakazan je početak suđenja Nikšićaninu Ivanu Vračaru (32), optuženom za ubistvo Kotoranina Dragana Dudića zvanog Fric.

U istražnom postupku optuženi se branio ćutanjem, njegov branilac advokat Zoran Piperović za “Vijesti” kaže da će Vračar iznijeti odbranu.

Osim Vračara, optužnicom višeg državnog tužioca u Podgorici obuhvaćeni su bivši Dudićevi tjelohranitelji, Novo Delić (30), Darko Bugarin (29) i Darko Perović (32), zato što su, nakon Dudićevog ubistva, pretukli Vračara dok je bježao. Oni su ga sustigli, oborili na asfalt i udarali rukama, nogama i drškom pištolja koji su mu oteli. Ivan Vračar je, kako se navodi u optužnici, 30. maja 2010, sa umišljajem, na podmukao način pucao u Dudića, i sa umišljajem doveo u opasnost život svjedoka Željka Bojanića.

U optužnici se navodi da je Vračar u intervalu između 12 i 13 časova, s leđa prišao Dudiću i iz pištolja "CZ", ispalio više hitaca od kojih su ga dva pogodila. Od zadobijenih povreda, Dudić je preminuo istog dana oko 21.30 časova u Kliničkom centru Podgorica.

Jedan hitac koji je Vračar ispalio, pogodio je i Bojanića, nanijevši mu tešku povredu lijeve potkoljenice. Neposredno nakon što je ispalio smrtonosne hice, Ivan Vračar je pokušao da pobjegne kroz glavna vrata Starog grada prema rivi, ali su za njim potrčali i sustigli ga Delić, Bugarin i Perović.

Bonus video: