Sekulić da plati 550 eura zbog vrijeđanja novinara "Vijesti"

Direktor Agencije za telekomunikacije je prekršio Zakon o javnom redu i miru kada je Miodragu Baboviću, ničim izazvan, uputio niz uvreda i psovki ispred redakcije lista.
0 komentar(a)
zoran sekulic, Foto: Arhiva Vijesti
zoran sekulic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.02.2011. 14:29h

Direktor Agencije za telekomunikacije Zoran Sekulić dužan je da plati 550 eura zbog toga što je prekršio Zakon o javnom redu i miru kada je prošlog mjeseca novinaru "Vijesti" Miodragu Baboviću, ničim izazvan, uputio niz uvreda i psovki ispred redakcije lista.

Odlukom sudije Suda za prekršaje Maje Rakočević, Sekulić je 20. januara, oko 11.30 časova na javnom mjestu, vrijeđao i drsko se ponašao prema Baboviću zbog njegovih tekstova u novinama tako što mu je uputio uvredljive riječi "Đe si posro".

Nakon što ga je Babović zamolio da ga ostavi na miru Sekulić je nastavio sa vrijeđanjem rekavši mu "Ti si posro, ti si piskaralo, j....u ti mater".

Sekulić je pred sudijom negirao da je psovao i prijetio novinaru. Sekulić, protiv koga je Babović podnio prijavu zbog vrijeđanja i drskog ponašanja, kazao je da nije vrijeđao novinara već da ga je ovaj izazivao i psovao.

"Prilikom donošenja odluke sudija je cijenio ukupno provedeni dokazni postupak i svoju vjeru poklonio iskazu svjedoka oštećenog Miodraga Babovića i njegov iskaz cijenio kao tačan, jasan i uvjerljiv", stoji u izreci odluke sudije Rakočević.

Ona dodaje i da su iskazi svjedoka novinara Dejana Peruničića i Marije Mirjačić, koji su prisustvovali spornom događaju, tačni, jasni i objektivni.

"Sudija je izjavu okrivljenog Sekulić Zorana cijenio kao sračunatu na izbjegavanje prekršajne odgovornosti, pa je iz tog razloga nije ni prihvatio", piše u rješenju suda za prekršaje.

Babović je pisao o finasijskom poslovanju Agencije, bahatom trošenju novca, neregularnim tenderima, kupovini astronomski skupe opreme i automobila, namještenim (najavljenim) kontrolama operatera i drugim neregularnostima...

Nakon njegove prijave, Uprava policije je podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Sekulića.

Babović je ranije sa Sekulićem imao incident i u holu suda, kao i u restoranu.

Babović je ranije pisao o finasijskom poslovanju Agencije, bahatom trošenju novca, neregularnim tenderima, kupovini astronomski skupe opreme i automobila, namještenim (najavljenim) kontrolama operatera i drugim neregularnostima...

Sekulić je svoje nezadovoljstvo prije tri godine izrazio tužbama za obeštećenje. Zbog tekstova o radu Agencije protiv novinara i lista "Vijesti" je tražio da "mu plate duševne bolove i patnje a zbog atakovanja na njegov ugled i čast".

Osnovni sud u Podgorici nije mislio tako, pa je nakon što je direktor Agencije odustao od tužbe protiv novinara, presudom izgubio spor i protiv "Vijesti" i bivšeg glavnog i odgovornog urednika lista Ljubiše Mitrovića.

Bonus video: