Tužilaštvo od Vrhovnog suda traži produženje pritvora za Duška Šarića

Odbrana mlađeg brata Darka Šarića, optuženog u Srbiji za šverc kokaina, tražila od suda da mu ukine pritvor, jer smatra da ne "postoje razlozi" da on bude produžen.
92 pregleda 0 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Savo Prelević
Duško Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.02.2011. 13:56h

Crnogorsko tužilaštvo zatražilo je od Vrhovnog suda da produži pritvor Dušku Šariću osumnjičenom u Italiji da je član međunarodne organizacije krijumčara kokaina.

Jedan od Šarićevih advokata Josif Mićković potvrdio je agenciji Beta da je tužilaštvo tražilo produženje pritvora njegovom klijentu, koji je u uhapšen 16. novembra 2010. u Pljevljima po potjernici italijanskih vlasti.

Mićković je rekao da je odbrana mlađeg brata Darka Šarića, optuženog u Srbiji za šverc kokaina, tražila od suda da mu ukine pritvor, jer smatra da ne "postoje razlozi" da on bude produžen.

Šarićev branilac je naveo da tužilaštvo traži produženje pritvora Šariću, jer "navodno" nije prevedena dokumentacija koju su italijanski pravosudni organi dostavili crnogorskom tuzzilaštvu.

"Duško Šarić je tri mjeseca u pritvoru što je dovoljno vremena da se prikupe dokazi i prevede dokumentacija. Produženjem pritvora napravila bi se potpuna neizvjesnost za osumnjičenog", dodao je Mićković.

Italijansko tužilaštvo ranije je crnogorskim kolegama dostavilo dokaze koji terete Šarića i ta dokumenta se prevode.

Vrhovni sud može pritvor da produži najduže tri mjeseca.

Mlađi Šarić je negirao vezu sa trgovinom narkoticima na teritioriji Italije, kao i da je član kriminalne bande krijumčara droge.

Bonus video: