Tužilaštvo pokreće istragu slučaja "Magnet"

Da li će oni ostati u pritvoru ili ne zavisi od toga da li ćemo mi podnijeti naredbu za sprovođenje istrage ili ne ali, naravno, podnijećemo je u toku dana, kazala je Čarapić Anteni M.
118 pregleda 0 komentar(a)
Ranka Čarapić i Veselin Veljović, Foto: Boris Pejović
Ranka Čarapić i Veselin Veljović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.02.2011. 11:29h

Tužilaštvo će danas podnijeti naredbu za sprovođenje istrage protiv uhapšenih u policijskoj akciji ''Magnet'', rekla je za Antenu M vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić.

Istražni sudija podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović odredio je prethodno pritvor do 30 dana za doktora Andriju Mikulića i suspendovanog službenika Uprave policije Blagoja Janjuševića.

''U toku dana mi ćemo odlučiti o donošenju naredbe za sprovođenje istrage. Onda ide tužilačka istraga. Da li će oni ostati u pritvoru ili ne zavisi od toga da li ćemo mi podnijeti naredbu za sprovođenje istrage ili ne ali, naravno, podnijećemo je u toku dana', kazala je Čarapić.

Rendgenolog Kliničkog centra Crne Gore Andrija Mikulić osumnjičen je za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja.

Suspendovani službenik Uprave policije Blagoje Janjušević, kojem je takođe određen pritvor do 30 dana, sumnjiči se za pomaganje u davanju mita.

Ostalih četvoro obuhvaćenih akcijom "Magnet" pušteni su da se brane sa slobode: ljekar Mladen Filipović, medicinska tehničarka Dragana Vučeljić, sudija Božo Blagojević i advokat Zoran Drakulović.

Bonus video: