Izaberite pravi poklon za Dan zaljubljenih

Postoji velika razlika pri izboru poklona, zavisno od toga jeste li na samom početku veze ili ste u braku.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2011. 07:53h

Postoji velika razlika pri izboru poklona, zavisno od toga jeste li na samom početku veze ili ste u braku.

Pokloni za parove na samom početku koji još nisu u vezi

U ovoj fazi najvažnije je poklonom pokazati partneru da znate nešto o njemu, s obzirom na kratko vrijeme koje se poznajete. Kupiti nove skije osobi koja mrzi hladnoću je najgora stvar koju možete napraviti, bez obzira na to što su skije izuzetno skup poklon. Radije se odlučite za nešto jednostavno, ali nešto što će pokazati kako već poznajete njegov-njen ukus. Npr. kupite CD omiljene grupe, bombonjeru ili ulaznice za utakmicu kluba za koji navija.

Pokloni za parove u poluozbiljnoj vezi

Ako još nijeste razgovarali s partnerom o ozbiljnosti vaše veze vrijeme je da pošaljete pozitivan signal kojim ćete dati do znanja kako želite da vaša veza potraje. Najbolji način je da rezervišete nešto zajedničko unaprijed za slijedeći mjesec. Može se raditi o zajedničkom odlasku u wellness centar ili ulaznicama za premijeru neke predstave ili koncerta. Na taj način ćete pokazati kako u vašim planovima nema nikog drugog.

Poklon za parove koji su u vezi

Ako postoji vrijeme kada trebate malo pojačati poklon to je kada ste u vezi. Ne govorimo o trošenju toliko novca i poklonu za koji ćete kredit otplaćivati cijeli život, ali nemojte štedjeti. Nakit ili zajednički odmor pokazaće vašu odanost partneru. Sada možete razmisliti o skijama ili sličnom poklonu.

Pokloni za vjerenike

Ako ste se vjerili to znači da planirate s tom osobom provesti ostatak svog života. Partner već sigurno poznaje vaše finansijsko stanje pa nemojte pretjerivati, ali kupite nešto čime ćete dati značenje zajedničkom vremenu koje slijedi. To može biti suvenir za vaš budući zajednički dom, foto-album za vaše buduće zajedničke fotografije ili škrinjicu za buduće zajedničke uspomene.

Pokloni za parove u braku

Ako ste zajedno već godinama, mislite sentimentalno i ne možete pogriješiti. Prisjetite se dana kada ste se upoznali, šta ga je obilježilo? Ili rezervišite sobu u istom hotelu kao za medeni mjesec. Prisjećanje samih početaka će biti pravo osvježenje.

Pokloni za parove sa djecom

Parovima sa djecom ništa nije tako potrebno kao odmor od djece. Zbog toga poklonite partneru veče bez djece. Unajmite dadilju, pitajte rođake ili prijatelje da pripaze na djecu, a vi se prisjetiti kako je bilo dok niste imali djecu.

Bonus video: