Drugo zlato za Elizabet Gergl

Uz zlatnu medalju Ane Feninger u superkombinaciji, Austrija je potvrdila dominaciju u svim dosadašnjim trakama na Svjetskom prvenstvu.
0 komentar(a)
Elizabet Gergl, Foto: Reuters
Elizabet Gergl, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2011. 11:38h

Nakon zlata u superveleslalomu, Elizabet Gergl (startovala je sa 16. rednim brojem) je danas osvojila i zlatnu medalju u spustu, na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Garmiš-Partenkirhenu – austrijska takmičarka je do zlatne medalje došla u vremenu 1:47.24 minuta.

Srebro je osvojila Amerikanka Lindzi Von, aktuelna šampionka Svjetskog kupa, koja je imala za 44 stotinke slabije vrijeme od pobjednice, dok je bronza pripala Njemici Mariji Riš, koja je za pobjednicom zaostala 60 stotinki...

Uz zlatnu medalju Ane Feninger u superkombinaciji, Austrija je potvrdila dominaciju u svim dosadašnjim trakama na Svjetskom prvenstvu.

Prije uspjeha na ovom Svjetskom prvenstvu, Gergl je najveće uspjehe imala na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Vankuveru, gdje je osvojila bronze u spustu i superveleslalomu. Podsjećanja radi, Austrijanka je imala šansu da u Garmišu osvoji i medalju u superkombinaciji, jer je bila vodeća nakon spusta, ali je u slalomu izgubila mnogo vremena in a kraju zauzela peto mjesto.

Von, dakle, nije uspjela da odbrani zlato od prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Val d’Izeru, gdje je Gergl bila četvrta, a Marija Riš tek deseta. Vonova je, međutim, ostvarila veoma dobar rezultat ako se ima u vidu da je njen nastup na današnjoj trci bio pod znakom pitanja jer se još uvek nije potpuno oporavila od pada na treningu prošle nedelje. Probleme je imala i Rišova, zbog visoke temperature.

Na Svjetskom prvenstvu u ponedjeljak je na programu superkombinacija skijaša. Naredno individualno takmičenje skijašice očekuje u četvrtak kada se vozi veleslalom.

Rezultati spusta:

1. Elizabet Gergl (Austrija) 1:47.24

2. Lindzi Von (SAD) + 0.44

3. Marij Riš (Njemačka) + 0.60

4. Lara Gut (Švajcarska) + 0.94

5. Tina Maze (Slovenija) + 0.98

6. Džulija Mankuzo (SAD) + 1.06

7. Danijela Merigeti (Italija) + 1.42

8. Dominik Žisin (Švajcarska) + 1.46

9. Andrea Fišbaher (Austrija) + 1.62

10. Loren Ros (SAD) + 1.63

Bonus video: