POBJEDA RADONJIĆA

Trijumf u ekstra rundi

Za pobjedu je asu Aristona bila potrebna ekstra runda od tri minuta, nakon što poslije predviđene tri nije bilo pobjednika.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2011. 22:00h

U duelu amaterskih kik-boks šampiona svijeta, Podgoričanin Goran Radonjić je u Moskvi nakon ekstra runde pokazao da je bolji od Bjelorusa Alekseja Kudžina. Za pobjedu je asu Aristona bila potrebna ekstra runda od tri minuta, nakon što poslije predviđene tri nije bilo pobjednika. Radonjić je aktuelni svjetski i evropski amaterski prvak superteške kategorije discipline lou - kik, dok je Kudžin na istim šampionatima slavio u disciplini K1. Postavljalo se pitanje ko je bolji?

- Definitivno ja! Trebalo je da dobijem meč nakon gonga treće runde, ali je domaći teren učinio svoje. Uspio sam već u drugoj rundi da Kudžinu nametnem svoj stil, sa taktikom koju je nepogrešivo smislio moj trener Predrag Lekić - kazao je Radonjić.

• Bjelorus je neporažen u amaterskoj konkurenciji u kojoj je slavio na dva posljednja svjetska i četiri evropska prvenstva. Dobio si ga, ali si obećao da ćeš ga nokautirati?

- Pa, bio sam jako blizu u ekstra rundi, kada mu je brojano. Ali Kudžin je izdržao nevjerovatno teške udarce, bila je tvrda borba. Ja sam izbjegavao da ulazim u serije udaraca, već sam u sve tri runde plasirao odsječne udarce. Iako me je publika ispratila aplauzom iz ringa, nekako imam utisak da niko ne vjeruje da je Kudžin izgubio. On ovdje uživa status nepobjedivog. Ipak, cijeli region je mogao da vidi da to nije tako, jer je meč direktno prenosila „Combat” televizija. Naredne sedmice snimak će moći da vidi i moja publika u Crnoj Gori - zaključio je Radonjić, koji je tokom razgovora morao da drži led na cjevanicama.

Preporučujemo za Vas