EP U KARATEU

Bronze za Besnika Adovića i Jelenu Maksimović

Bronze su juče u borbama osvojili Besnik Adović u teškoj kategoriji, te Jelena Maksimović u borbama do 48 kilograma.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2011. 21:04h

Nakon kadetkinje Anice Maksimović prvog dana takmičenja, i danas su crnogorski karatisti bili uspješni u juniorskoj konkurenciji na Prvenstvu Evrope za kadete, juniore i mlađe seniore u novosadskom “Spensu”. Bronze su u borbama osvojili Besnik Adović u teškoj kategoriji, te Jelena Maksimović u borbama do 48 kilograma.

Članica Omladinca, Maksimović je do medalje došla sa četiri pobjede, dok je Adoviću bio dovoljan meč manje, jer je u prvom kolu bio slobodan. U svakkom slučaju, sa tri bronze ovaj šamnpionat je već uspješan za crnogorske karatiste, koji su nastavili niz osvajanja medalja na svakom velikom takmičenju u ovim uzrasnim kategorijama. No, tu nije i kraj nadanjima za još veći uspjeh, pošto se u mlađim seniorima sjutra puno očekuje od Danila Lučića i Ljubiše Mihajlovića.

- Očekivao sam više mada ne mogu biti nezadovoljan, jer mi je konkurencija bila izuzetno jaka. I pored toga mi je žao što sam izgubio u borbi za finale, od Španca kojeg sam prošle godine pobijedio u Izmiru, kada sam osvojio srebro - kazao je Adović, član ulcinjske Albulene.

Uspjeh je mogao biti i veći da Mijat Vojvodić i Strahinja Rajković danas nijesu izgubili u borbama za medalju.

Preporučujemo za Vas