Mijanović: KC spreman da pomogne u istrazi

"KCCG je spreman da pomogne i pruži punu podršku u utvrđivanju istine i suzbijanju svih negativnih pojava "
0 komentar(a)
klinički centar, Foto: Arhiva "Vijesti"
klinički centar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.02.2011. 16:02h

Klinički centar Crne Gore spreman je da pomogne utvrđivanju istine i suzbijanju negativnih pojava u radu ljekara u cilju obezbjeđenja kvalitetne zdravstvene zaštite, kao i interesa građana i zaposlenih u toj ustanovi koji profesionalno obavljaju svoj posao, kazala je direktor KCCG, Olivera Miljanović.

Crnogorska policija uhapsila je u akciji Magnet šest osoba zbog sumnje da su počinila krivična djela – primanje i davanje mita, a među njima i ljekara - specijalistu radiologa u KCCG, Andriju Mikulića.

On je, kako se sumnja, u svojstvu ljekara specijaliste, od pacijenata zahtijevao i primao novac za preglede.

Miljanović je, u izjavi dostavljenoj agenciji MINA, navela da je sada najvažnije da svi nadležni organi preduzimaju aktivnosti u okviru svojih zaduženja.

“KCCG je spreman da pomogne i pruži punu podršku u utvrđivanju istine i suzbijanju svih negativnih pojava u cilju obezbjeđenja kvalitetne zdravstvene zaštite, zaštite interesa građana i zaposlenih u našoj ustanovi koji časno, profesionalno i predano obavljaju svoj posao”, kazala je ona.

Miljanović je rekla da je od ovlašćenih službenih lica Uprave policije da je jedan od doktora iz KCCG uhapšen, sa osnovanom sumnjom da je počinio krivično djelo primanja mita.

Direktorica KCCG je navela da su sve dalje aktivnosti ovim povodom u nadležnosti policije i pravosudnih organa.

“U tom smislu, ovlašćena službena lica Uprave policije preduzele su određene radnje u našoj ustanovi u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja. KCCG im je stavio na uvid i raspolaganje svu traženu dokumentaciju uz neposrednu potpunu saradnju naših stručnih službi”, kazala je ona.

Bonus video: