Brković spreman da plati 100.000 da se ne bi dizala bruka

Dragan Brković je već uplatio prvu ratu od 39.000 eura. Obećao je da će narednog mjeseca platiti drugu ratu, samo je molio da ne pišu “Vijesti"
64 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Dragan Brković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.02.2011. 08:18h

Nakon što je izgubio parnični spor, Dragan Brković, vlasnik preduzeća “Vektra Montenegro”, pristao je da isplati više od 100.000 eura radniku koji je ostao invalid radeći u pogonu za proizvodnju anoda "Anotech".

Brković će platiti, kako saznaju “Vijesti”, i sudske troškove sa kamatom, “samo da ne pišu novine”.

Izvor “Vijesti” je kazao da je Brković pristao da plati izgubljeni sudski spor i da mu se ne prodaje poslovni prostor od 40 kvadrata u kompleksu “Vektra” u Podgorici. Inače prodaja imovine bila je zakazana za danas.

“Dragan Brković je već uplatio prvu ratu od 39.000 eura. Obećao je da će narednog mjeseca platiti drugu ratu, samo je molio da ne pišu “Vijesti”, kazao je pouzdani izvor “Vijesti”.

Dragan Brković je već uplatio prvu ratu od 39.000 eura. Obećao je da će narednog mjeseca platiti drugu ratu, samo je molio da ne pišu “Vijesti

Prema odluci suda, Brkovićeva firma je obavezna da Vlahoviću isplati 89.000 eura sa zateznom kamatom počev od 30. decembra 2009, pa do konačne isplate, kao i 8.087 eura troškova parničkog postupka za zakonskom kamatom za isti period.

Punomoćnik oštećenog Vlahovića, podgorički advokat Miladin Adžić potvrdio je ranije da je za 11. februar zakazana prodaja poslovnog prostora od 40 kvadrata u zgradi “Vektre” u Podgorici.

Za danas je bilo planirano da izvršni sudija podgoričkog Osnovnog suda Milena Matović sa vještacima geodetske i građevinske struke izvrši identifikaciju nepokretnosti dužnika i procijeni tržišnu vrijednost poslovnog prostora, nakon čega bi preko javnog oglasa bila ponuđena na prodaju, kako bi se namirili oštećeni Dragan Vlahović i njegova porodica.

Bonus video: