Za krađu cigara odgovaraće obezbjeđenje

Službenici Ispostave policije Rožaje podnijeli su, tamnošnjem tužiocu krivičnu prijavu protiv Ismeta Hota(49) Šemsudina Mulića (53) i Džema Murića (48) iz Rožaja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nesavjestan rad u službi.
198 pregleda 0 komentar(a)
Policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Policijska stanica Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.02.2011. 21:33h

Osumnjičeni Murić je 24. juna prošle godine, oko 03,45 časova, došao u dežurnu službu i prijavio da je neko provalio u magacin zgrade “Servistrans”, gdje carinska ispostava skladišti oduzete cigarete. On je prijavio da su tada iz magacina ukradene cigarete vrijedne oko 18.900 eura, tvrdi Uprava policije.

Nakon toga je 18.oktobra radnik N.K. obavijestio policiju da je ponovo obijen magacin, koji je dat pod zakup Upravi carina i da je iz njega ukradeno 38 paketa cigareta “Eva”, vrijednih 19.000 eura.

“U toku ispitivanja utvrđeno je da “Servistrans”, u okviru kojeg se nalaze carinski terminal, magacinski prostori i kancelarijski prostor, ima fizičko obezbjeđenje tokom svih 24 časa dnevno,” saopštila je policija, navodeći da su u vrijeme nestanka cigareta bila dežurna tri službenika obezbjeđenja protiv kojih je podnijeta prijava.

Oni su, kako policija sumnja, nesavjesno napravili propuste prilikom obezbjeđenja.

Cigarete koje su 18. oktobra ukradene iz magacina Carinske ispostave, dio su zaplijene koja se dva dana ranije dogodila u reonu Giljevo polje, Ibrove litice. Tada je u akciji „Zasjeda“, na osam konja pronađeno 63 paketa duvana vrijednog oko 40 hiljada eura. Noć nakon što su cigare uskladištene, iz magacina je ukradeno 38 paketa „eva slimsa“, dok 25 paketa „kinga“ lopovi nisu dirali.

Iz rožajske policije tada je rečeno da su prikupljeni izvjesni dokazi i da bi provalnici ubrzo trebalo da budu uhvaćeni. Tek prije nekoliko dana na ponovno interesovanje „Vijesti“ o sudbini tog slučaja iz Ispostave je saopšteno da lopovi nisu otkriveni, ali da su protiv radnika obezbjeđenja podnešene prijave.

Konji koji su bili jedini dokazi u tom presijecanju međunarodnog šverca su pušteni, odmah nakon što je sa njih skinut tovar. Rukovodilac rožajske Ekspoziture granične policije Avdija Kalač „Vijestima“ je tada rekao da „ni novinare ni javnost ne treba da interesuje šta se dogodilo sa konjima“.

Nekoliko graničnih policajca je „Vijestima“ ranije reklo da se šverc na konjima preko Giljevog polja, koje se nalazi na samoj granici sa Kosovom, često odvija upravo na konjima koji čak i sami umiju da pronađu put do kuće. Oni tvrde da je riječ uglavnom o istim konjima koji su stari i iznureni.

Bonus video: