Pićurić: Ostajem u zvaničnom Sindikatu policije

Nakon što je problem u javnosti izazvao veliku pažnju i nakon što se njime javno manipulisalo, shvatam da je to bila greška i da sam postupio nepromišljeno i ishitreno
0 komentar(a)
nezav.sind._1, Foto: Z.ĐURIĆ
nezav.sind._1, Foto: Z.ĐURIĆ
Ažurirano: 10.02.2011. 20:22h

Službenik granične ispostave policije u Baru Marko Pićurić ogradio se od osnivanja nezavisnog sindikata policije čiji je bio, kako je sam priznao, jedan od inicijatora.

U njegovom saopštenju, koje je objavila Uprava policije, navodi se kako je sada shvatio da je “to bila greška i da je postupio nepromišljeno i ishitreno”.

“U Ispostavi granične policije Bar, u kojoj radim, postoji problem oko radnog vremena koji smo moje kolege i ja identifikovali i pokušali da riješimo. Međutim, moje je lično mišljenje, način koji smo odabrali za njegovo rješenje nije bio dobar. Naime, Sindikat Uprave policije nije bio dovoljno dobro informisan o našem problemu, tako da smo ja i nekoliko kolega, isključivo u nadi da ćemo izazvati reakciju Sindikata Uprave policije u cilju rješavanja našeg problema, održali pres konferenciju sa Srđanom Kekovićem, predsjednikom USSCG,” navodi policajac.

Pres organizovali na prečac

On tvrdi da je pres konferencija, na kojoj je najavljeno osnivanje nezavisne sindikalne organizacije u koju će se učlaniti veliki broj policajaca, organizovana na prečac.

“Sada, nakon što je ovaj problem u javnosti izazvao veliku pažnju i nakon što se njime javno manipulisalo, shvatam da je to bila greška i da sam postupio nepromišljeno i ishitreno.

Naime, kolega Darmanović i ja smo se sastali sa Kekovićem da bismo se učlanili u USSCG, koji je predložio da osnujemo nezavisni sindikat policije, nakon čega je predložio pres konferenciju na koju smo otišli nepripremljeni a da nismo, makar nisam ja, odlučili kako i na koji način da riješimo naš problem,” tvrdi on.

Ostaje u zvaničnom SIndikatu

Pićurić tvrdi da se nije učlanio u nezavisni sindikat policije niti će to učiniti, nakon što je “dobro sagledao problem i mogućnosti njegovog rješenja”.

“Nakon kontakta sa zvaničnim Sindikatom Uprave policije (predsjednik Dušan Vratnica), koji je uslijedio nakon pomenute pres konferencije, i korektnog i konstruktivnog razgovora koji sam sa predstavnicima Sindikata imao, odlučio sam da ostanem u zvaničnom Sindikatu Uprave policije,” navodi se.

Grupa policajaca granične ispostave u Bara najavila je da će narednih 15 dana pokušati da sakupi dovoljan broj potpisa kako bi “napravili kvalitetan sindikat na nivou Uprave policije”.

Istog dana oglasila se Uprava policije i njen zvanični sindikat, koji je zatim i dva dana nakon toga održao pre skonferenciju i pohvalio se svojim rezultatima u zaštiti službenika policije.

Bonus video: