Italijansko pravosuđe dostavilo dokumentaciju o Dušku Šariću

Postupak protiv Šarića biti vođen u Crnoj Gori jer sa Italijom nije potpisan sporazum o izručenju sopstvenih državljana kao, na primjer, sa Srbijom ili Hrvatskom.
0 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Duško Šarić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.02.2011. 11:35h

Italijansko pravosuđe dostavilo je crnogorskom Tužilaštvu dodatnu dokumentaciju u vezi slučaja Duška Šarića, osumnjičenog u Italiji za šverc droge, potvrdila je agenciji MINA specijalni tužilac za organizovani kriminal Đurđina Ivanović.

Ona je kazala da je Tužilaštvu, preko Ministarstva pravde, dostavljena dokumentacija, koja se prevodi i analizira.

Ivanović je rekla da će Tužilaštvo vjerovatno tražiti da Šariću bude produžen pritvor, koji mu ističe 16. februara.

"Mislim da u ovom roku neće uspjeti da se prevede i analizira sva dokumentacija jer je obimna", dodala je ona.

"Treba da vidimo šta smo dobili, da li nam još nešto treba. Moramo da ocijenimo imamo li dovoljno činjenica da donesemo odluku, ili moramo još nešto da provjeravamo", rekla je Ivanović.

Ona je pojasnila da će postupak protiv Šarića biti vođen u Crnoj Gori jer sa Italijom nije potpisan sporazum o izručenju sopstvenih državljana kao, na primjer, sa Srbijom ili Hrvatskom.

Duško Šarić uhapšen je 16. novembra u svom lokalu u centru Pljevalja, nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo pritvaranje.

Šarić se sumnjiči da je sa još 41 članom kriminalne organizacije u Italiji trgovao narkoticima od oktobra 2007. do maja 2009. godine.

Bonus video: