Za sve muškarce – 5 top vježbi za bolji seks

Zaboravite kojekakva sredstva za potenciju i prihvatite se vježbanja: određene vježbe, pored toga što su dobre i odvajkada dobre za zdravlje, mogu znatno da pomognu i u podizanju kvaliteta vašeg seksualnog života
958 pregleda 0 komentar(a)
vježbe, Foto: Www.shutterstock.com
vježbe, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 10.02.2011. 11:11h

Zaboravite kojekakva sredstva za potenciju i prihvatite se vježbanja: određene vježbe, pored toga što su odvajkada dobre za zdravlje, mogu znatno da pomognu i u podizanju kvaliteta vašeg seksualnog života.

Slijedi 5 najpopularnijih vježbi sa bolji seks:

Dizanje tegova

Treniranje snage pozitivno utiče na potenciju. Dizanje tegova podstiče tijelo na proizvodnju testosterona, koji je ključan činilac kad je seksualna snaga u pitanju. Trbušnjaci i sklekovi su idealan način da poboljšate svoju izdržljivost u seksu. Jačate gornji dio tijela, a mnoga istraživanja su potvrdila da je taj dio značajan za seksualnu aktivnost.

Kegel vježbe

Kegel vježbe su usmjerene na jačanje pubokoksigealnog mišića (mišić kojim se zaustavlja mokrenje). Muškarci mogu kontrakcijama ovog mišića neposredno prije orgazma da odlože ejakulaciju, piše budi.in. Možete vježbati tako da povremeno stisnete mišić na 3 do 5 sekundi i zatim opustite na 5 sekundi. Za početak nisu preporučljive kontrakcije duže od 5 sekundi. Ako osjetite neprijatnost, smanjite period stiskanja mišića. Stiskanja duža od 10 sekundi nisu potrebna. Idealno je

da se Kegelove vježbe rade 3 do 4 puta dnevno: ojačaćete osjećaj prijatnosti tokom seksualnog odnosa.

Joga

Idealan način da osvježite svoj seksualni život s nekoliko novih poza je praktikovanje joge. Moći ćete da se prilagodite mnogim zahtjevnijim pozama u seksu. Pravilno držanje i jačanje muskulature je u direktnoj vezi s dobrim potezima u seksu.

Brzo hodanje

Studija koju su sproveli naučnici sa Harvarda nad 31.000 ljudi koji imaju više od 50 godina, je pokazala da vježbe iz oblasti aerobika za 30% smanjuju rizik od erektilne disfunkcije. Druga studija je potvrdila da te vježbe, kojima se potroši najmanje 200 kalorija dnevno (umjereno do brzo hodanje oko 3 kilometra), takođe smanjuju rizik od erektilne disfunkcije. Brzo hodanje ubrzava cirkulaciju i pročišćava krvne sudove, a poznato je koliko je prokrvljenost bitna kod seksualnog odnosa. Pojačana aktivnost oslobađa i endorfin koji je ključan za psihičko opuštanje.

Plivanje

Još jedna harvardska studija koja je sprovedena nad 160 muških i ženskih plivača u 60-im godinama života, potvrdila je da su šezdesetogodišnjaci koji se bave plivanjem zadovoljniji seksom od četrdesetogodišnjaka koji se ne bave sportom. Seks i izdržljivost su u direktnoj vezi. Ako 3 puta nedjeljno plivate 30 minuta, pored toga što ćete redukovati tjelesnu težinu, bićete izdržljiviji u seksu. Istraživanje sprovedeno među 110 gojaznih muškaraca pokazalo je da gubitak težine od 10 odsto poboljšalo seksualni život kod 30 odsto ispitanih.

I, šta čekate? Ne gubite vrijeme. Niko neće vježbati umjesto vas.

Bonus video: