Kosteliću bronza, Miler bez štapa do cilja

Slavio je Kristof Inerhofer, 26 - godišnji Italijan, koji je u karijeri zabilježio tek jednu pobjedu u Svjetskom kupu (spust prije tri godine)
0 komentar(a)
Inerhofer, Foto: REUTERS
Inerhofer, Foto: REUTERS
Ažurirano: 09.02.2011. 12:58h

Svjetsko prvenstvo u Garmiš - Partenkirhenu u muškoj konkurenciji počelo je senzacionalnom pobjedom Italijana Kristofa Inerhofera, koji je bio najbrži u superveleslalomu (1:38,31 minut).

To je prva medalja 26 - godišnjeg Italijana, koji je u karijeri zabilježio tek jednu pobjedu u Svjetskom kupu (spust prije tri godine). A prvu medalju u karijeri osvojio je i 30 - godišnji Austrijanac Hanes Rajhelt koji je zakasnio 60 stotinki za pobjednikom, a da je u pravo vrijeme podigao formu potvrđuje i podatak da je slavio u posljednjem superdžiju za Svjetski kup.

Bronza je pošla Hrvatu Ivici Kosteliću (1:39,03), kojem to nije najznačijnija medalja na svjetskim prvenstvima, pošto ima zlato iz slaloma iz Sent Morica prije osam godina.

A zaleđena staza na kojoj je brzina dostizala tek nešto preko 70 kilometara na sat, učinila je da specijalisti brzinskih disciplina budu u startu hendikepirani. Od njih je jedino Švajcarac Didije Kuš priprijetio, ali se morao zadovoljiti četvrtim mjestom, jer je Kostelić bio najbrži u srednjem dijelu staze koji je više podsjećao na veleslalom. Staza je tražila maksimalnu koncentraciju, što je čak 32 skijaša koštalo ispadanja. Među njima nije bilo Amerikanca Bode Miler, koji je u trenutku najboljeg prolaznog vremena u sudaru sa kapijom ostao bez štapa, ali je uspio da završi trku u kojoj ga je tek kobna greška u finišu izbacila iz borbe za medalju, pa je na kraju završio kao 12.

Takmičenje se na Svjetskom prvenstvu nastavlja 11. februara, kada je na programu superkombinacija za skijašice.

Bonus video: