IPAK KRIVI

Za trafiking 2,5 godine

Apelacioni sud je preinačio presudu bjelopoljskog Višeg suda, te Rožajca Mersada Dž. Ličinu (45), Đorđa R. Petrovića (33) i Zorana R. Čubrakovića (35), obojicu iz Požege, osudio na po dvije godine zatvora zbog trgovine ljudima.
73 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Rožaje, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.02.2011. 20:37h

U prvostepenom postupku okrivljeni su u dva navrata, pred različitim vijećem, bili oslobođeni optužbe.

“Vijesti” nezvanično saznaju da će branioci okrivljenih, advokati Fikret Kurgaš i Milić Radovanić, uputiti žalbu Vrhovnom sudu.

U optužnici je stajalo da su se Čubraković i Petrović 16. novembra 2004. godine dogovorili sa Ličinom da mu pronađu i dovedu djevojku koja će se baviti prostitucijom u njegovom restoranu “Crna Gora“ u Rožajama.

Pošto su Čubraković i Petrović poznavali sugrađanku M. N. (26), doveli su je u zabludu, obećavši joj da će je zaposliti da radi kao konobarica u lokalu Ličine.

Sjutradan su je, kako se navodi, odvezli prema Rožajama, usput joj uzeli ličnu kartu i zaprijetili da će morati da se bavi prostitucijom. Po dolasku u Rožaje, djevojku su predali Ličini, a ona je, shvativši zbog čega je dovedena, iskoristila pogodan momenat, pobjegla iz lokala i slučaj prijavila policiji.

Tokom istrage i na glavnom pretresu okrivljeni su negirali da su izvršili krivično djelo koje im je stavljeno na teret.

Prva prvostepena oslobađajuća presuda objavljena je 12. aprila 2004. godine, a druga 19. maja 2009, po kojoj je Apelacioni sud otvorio raspravu i preinačio je.

Preporučujemo za Vas