Policajci pronašli automat kojim je ubijen Vučetić

Više sagovornika „Vijesti“, koji su upućeni u ranije svađe između Vučetića i Vranića, potvrdilo je da je tragedijama u obje porodice prethodio bizaran razlog – prodaja auto djelova, vrijednosti oko 30 eura.
146 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2011. 17:26h

Dan nakon hapšenja Nikole – Žara Vranića (55), osumnjičenog da je, prije pet dana ubio sugrađanina Gorana Vučetića (38), nikšićka policija pronašla je automatsku pušku, za koju se pretpostavlja da je iz nje opaljen smrtonosni rafal.

„Puška je pronađena na Zeti, u blizini Brezovačkog mosta, sa dva okvira municije oblijepljena selotejpom. Kompletan proces obavljen je u prisustvu nadležnog tužioca Višeg suda u Podgorici,“ saznaju „Vijesti“.

Policija će osumnjičenog Vranića uz krivičnu prijavu za teško ubistvo, danas predati istražnom sudiji Višeg suda.

„Tokom policijskog ispitivanja Vranić se branio ćutanjem“ precizirao je naš sagovornik.

Pet dana prije ubistva Vučetića, sin Nikole Vranića, 21-godišnji Miloš, izvršio je samoubistvo. Više sagovornika „Vijesti“, koji su upućeni u ranije svađe između Vučetića i Vranića, potvrdilo je da je tragedijama u obje porodice prethodio bizaran razlog – prodaja auto djelova, vrijednosti oko 30 eura.

Do svađe je, navodno, došlo krajem 2009. godine, kasnije do tuče i ranjavanja Vučetića, tokom obračuna sa Vranićima. Miloš je bio osuđen na višemjesečnu zatvorsku kaznu.

Nikola Vranić, prema sumnji istražitelja, sasuo je rafal u Vučetića u četvrtak, oko 9,30 sati, na platou kod Doma revolucije.

Vučetić, radnik Sekretarijata za privredu i finansije loklane uprave vraćao se, sa pauze, na posao u zgradi lokalne upave, dok ga je Vranić pratio. Mladić je pokošen odmah nakon što je izašao iz parkiranog „BMW-a“.

Jedan od očevidaca ispričao je kako je vidio Vranića kako s automatom izlazi iz svog auta, te kako je, pri povratku, pokušao da upali „ford“, ali da je odustao i pobjegao u pravcu zgrade bivšeg Doma JNA.

Bonus video: