5 državljana Crne Gore uhapšeno u Srbiji zbog šverca droge

Uhapšeni su Milan Janković (25) iz Bara, Miloš Rudović (28) iz Ulcinja, Nikola Knežević (29) iz Virpazara, Slobodan Rudović (23) i Goran Vasović (25) iz Sutomora.
470 pregleda 0 komentar(a)
droga, Foto: Arhiva Vijesti
droga, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 07.02.2011. 15:54h

Beogradska policija presjekla je lanac trgovine drogom iz Crne Gore u Srbiju, a tom prilikom uhapšeno je šest osoba i zaplijenjeno oko 83,5 kilograma marihuane-skanka i 10.000 eura, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšeni su Milan Janković (25) iz Bara, Miloš Rudović (28) iz Ulcinja, Nikola Knežević (29) iz Virpazara, Slobodan Rudović (23) i Goran Vasović (25) iz Sutomora i Nemanja Bukumirić (27) iz Beograda, prenosi Tanjug.

Sumnja se da su Janković, Miloš Rudović i Knežević organizovali nabavku, kupovinu i transport oko 83,5 kilograma marihuane-skanka iz Crne Gore u Beograd, koju su potom, zajedno sa Bukumirićem, Slobodanom Rudovićem i Vasovićem, preko svoje mreže preprodavaca, distribuirali na beogradsko tržište.

Policija je prvo lišila slobode Nemanju Bukumirića, u čijem je stanu, u kom boravi, pronađeno oko kilogram marihuane-skank, Janković i Miloš Rudović uhapšeni su u putničkom automobilu, dok je ostatak kriminalne grupe slobode lišen u prostorijima "JU Biznis" centra.

Prilikom pretresa stana koji su iznajmljivali Janković i Miloš Rudović pronađeno je 80 paketa sa oko 82,5 kilograma marihuane-skank, dok je prilikom pretresa stana u kome je Miloš Rudović neprijavljeno boravio, pronađeno i oko 10.000 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni dežurnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

Bonus video: