Slavko Musić saslušan i pušten da se brani sa slobode

Musić je priveden zbog sumnje da je ugrožavao sigurnost ekipe “Vijesti”, koja je u četvrtak veče istraživala da li se u Donjoj Gorici štampa ambalaža za lažne cigarete
393 pregleda 0 komentar(a)
Fabrika duvana Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Fabrika duvana Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.02.2011. 07:48h

Radnik kompanije “Montenegro tobacco company” Nikšićanin Slavko Musić (42), poslije dva dana provedena u policijskom pritvoru, juče oko podne priveden je kod istražnog sudije Osnovnog suda u Podgorici, zbog sumnje da je ugrožavao sigurnost ekipe “Vijesti”, koja je u četvrtak veče istraživala da li u naselju Donja Gorica postoji hangar u kojem se štampa ambalaža za lažne cigarete poznatih svjetskih brendova.

Istražni sudija Nebojša Golubović Musića je nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.

Hapšenje Musića uslijedilo je nakon što je od osnovne državne tužiteljke Ljiljane Klikovac podgoričkoj policiji u petak veče stigao nalog za hapšenje, jer je ocijenila da ima elemenata za pokretanje krivičnog postupka protiv Musića.

Tog dana tužilac se bavio istragom incidenta u Donjoj Gorici, kada je više od 20 minuta Musićevim automobilom “golf 5” bilo blokirano službeno vozilo “Vijesti” u dvorištu porodice koja živi iza bedema sumnjivog hangara.

Orhideje umjesto saopštenja

“Vijesti” saznaju da je Klikovac, osim tog incidenta u Donjoj Gorici, uzela u obzir i to što je posredstvom Musićevog telefona u ponedjeljak i srijedu, izvjesni Vujica Tomović omalovažavao, vrijeđao i indirektno prijetio novinarki Oliveri Lakić, koja je ta dva dana bila u Mojkovcu kako bi pokušala da od vlasnika fabrike duvana sazna šta oni proizvode u Poljima.

Tužiteljka se bavila i dijelom navoda novinarke Lakić da joj je upravo Musić koji se ta dva dana u Mojkovcu predstavljao kao “djevojka za sve”, umjesto saopštenja rukovodstva fabrike u srijedu uručio upakovanu staklenu saksiju sa dvije orhideje.

Novinarka je u tužilaštvu dala izjavu tužiocu o svim nelagodnostima i indirektnim prijetnjama koje je dobila tokom istraživanja da li se u fabrici duvana u Mojkovcu proizvode lažne cigarete i švercuju van Crne Gore.

Iz policije je u noći hapšenja Musića saopšteno da je u četvrtak veče od njega uzeta izjava u kojoj je rekao da je svoj automobil parkirao u dvorištu familije koja živi u susjedstvu hangara, kako bi trgovao u piljari koja je bila zatvorena.

"On je kazao da je, s obzirom na to da radi kao stražar na objektu koji se nalazi uz dvorište porodične kuće Stanišića, nakon toga otišao do magacina da se nakratko vidi sa kolegom, te da se poslije nekoliko minuta vratio, sjeo u svoje vozilo i odvezao ka gradu", navela je policija detalje Musićeve izjave.

Bonus video: