Čađenoviću pukla bomba u blindiranom automobilu

Policija je na snimku nadzornih kamera vidjela da je BMW-om došao do rampe u garaži na Rimskom trgu, izašao iz vozila da pozove stražara da mu podigne rampu i, dvadesetak sekundi nakon što je ušao, unutrašnjost vozila je eksplodirala
899 pregleda 60 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2018. 08:26h

Dražen Čađenović (31) poginuo je sinoć oko 19 sati u Podgorici kada je u blindiranom automobilu koji je vozio eksplodirala bomba.

“Vijestima” je sinoć rečeno iz Uprave policije da je Čađenović, kojeg su nakon eksplozije vidjeli na snimku nadzornih kamera, došao do rampe u garaži, izašao iz vozila da pozove stražara da mu podigne rampu i, dvadesetak sekundi nakon što je ušao, unutrašnjost vozila je eksplodirala. Stražar koji je bio u blizini nije povrijeđen, niti je napravljena šteta na drugim vozilima koja su bila u garaži na Rimskom trgu.

Građani Podgorice koji su sinoć bili u tom dijelu grada bili su veoma uznemireni. Nekoliko njih je sinoć “Vijestima” ispričalo da je detonacija bila jaka i da se sve treslo u cijelom kvartu. Njih je posebno uznemirilo to što je iz garaže, dugo nakon eksplozije, kuljao crni dim i nijesu znali da li je i ko je nastradao, i koliko žrtava u garaži ima. Svi građani tog dijela grada bili su na ulici.

“Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da je blindirano vozilo BMW minut nakon što je ušlo u garažu, eksplodiralo.

Iz policije su sinoć nezvanično rekli da je Čađenović pripadnik barske kriminalne grupe i da mu je policija to vozilo nedavno bila oduzela zbog provjera. Sagovornici “Vijesti” su kazali da je on juče došao u Podgoricu iz Bara, gdje živi.

Iz policije kažu i da sada sa sigurnošću ne mogu reći da li je bomba eksplodirala u vozilu, ili je bila zakačena ispod njega.

Postoji mogućnost, kazao je jedan od sagovornika “Vijesti” iz policije, da je bomba prevožena u vozilu i da je slučajno aktivirana.

Čađenović je bio blizak sa braćom Vladimirom i Duškom Roganović, a zajedno su bili optuženi za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Vesnića. Apelacioni sud je u oktobru 2014. godine potvrdio prvostepene oslobađajuće presude

Višeg suda u Podgorici Vladimiru Roganoviću i Čađenoviću, a Duško Roganović osuđen je na osam godina zatvora za to ubistvo.

Šef DPS-a i kandidat za predsjednika Crne Gore, Milo Đukanović, sinoć je gostujući na Televiziji Pink M kazao da je teško reći da se možemo osjećati bezbjedno.

“Zaista je teško večeras kazati da svi možemo da se osjećamo bezbjedno. Moglo se tu naći više slučajnih prolaznika. Rat kriminalnih klanova ulazi u sve težu fazu i to stavlja državu pred dodatna iskušenja. Ipak to je prateći problem ubrzanog civilizacijskog razvoja i siguran sam da će Crna Gora smoći snage da iskorijeni i taj problem”, kazao je Đukanović.

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost Obrad Mišo Stanišić, koji stanuje u zgradi na Rimskom trgu, sinoć je posmatrao uviđaj koji je obavljao gotovo kompletan sastav podgoričke kriminalističke policije.

Uviđajem rukovodi viša tužiteljka Suzana Milić.

Galerija

Galerija

Bonus video: