Sve bogatstvo vitamina

Lošom ishranom djeca ne samo da će biti gojazna, već neće obezbijediti dovoljne količine vitamina i minerala organizmu za normalno funkcionisanje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2011. 11:53h

Jesti nutricionistički izbalansirane obroke je odličan izbor kako za djecu tako i za odrasle. U stvari, davati primjer djeci kako da odaberu dobru hranu je najbolje.

Nažalost, mnoga djeca danas ne znaju da naprave pravi izbor namirnica zato što ni njihovi roditelji ne znaju koji je pravi izbor hrane.

Roditelji su svjesni da su vitamini i minerali neophodni djeci i da će ih zadovoljiti uzimanjem voća i povrća.

Pogledajte dječijim očima. Šta vidite? Pizza, sladoled, hot-dog, čips, šećerni voćni napici, energetska pića, kolači, torte, slatkiši, bombone, pripremljeni paketi za ponijeti i ono što je najvažnije sve je spremno odmah samo posjetite kiosk brze hrane.

Ako ste ikada pogledali piramidu ishrane, vidjećete da su i ovi tipovi hrane zastupljeni, ali u veoma malim količinama. One ne smiju da budu u svakom obroku, pa i između kao užina.

Lošom ishranom djeca ne samo da će biti gojazna, već neće obezbijediti dovoljne količine vitamina i minerala organizmu za normalno funkcionisanje.

Od prvog dana života, djeci je neophodan vitamin D. Vitamin D je potreban da bi se formirali zdravi, jaki zubi i kosti. Rahitis, bolest za koju se smatralo da je iskorijenjena, danas je ponovo aktuelna i može biti teško oboljenje.

Nedostaci drugih vitamina neće prouzrokovati očigledne posljedice vidljive na prvi pogled, i to može biti razlog zašto roditelji ne primjećuju da problemi postoje. Vitamini su uključeni u sve funkcije tijela kao što su vid, proizvodnja crvenih krvnih zrnaca, hormona i pravilan razvoj glavnih sistema uključujući imuni sistem, kardiovaskularni sistem i digestivni sistem.

Ako dječija ishrana podrazumijeva mnogo brze hrane, slatkiša, peciva, potrebno je da pod hitno preduzmete korake kako bi se to ispravilo.

Pokušajte da uvedete više vitaminsku hranu u ishrani.

U međuvremenu, obezbijedite da dijete uzima dovoljne količine vitamina kroz dodatke ishrani koja je prilagođena djeci. To će obezbijediti potrebne količine vitamina djeci za njihov pravilan razvoj. I, naravno, sve to uz konsultaciju sa ljekarom.

Bonus video: