POLICIJA UZELA AKTE

Policiju posebno interesovala mašina za štampu

Nakon ministra pravde Duška Markovića i direktor Uprave policije Veselin Veljović je negirao da ima udio u vlasništvu mojkovačke fabrike «Tara».
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2011. 20:54h

Policija je završila pretres fabrike duvana "Tara" u Mojkovcu i tako okončala akciju provjere poslovnih objekata firme Montenegro tobako kompani i objekata braće Aleksandra Aca i Nikole Mrkića.

Policija je oko 14 časova počela pretres hangara Mrkića u podgoričkom naselju Donja Gorica gdje su 2 i po sata provjeravali da li se tamo nalazi ilegalna ambalaža, ili bilo kakav trag koji bi dokazao švercovanje cigareta.

Televizija "Vijesti" je javila, da tom prilikom niko nije uhapšen niti da se moglo vidjeti da je nešto iz hangara zaplijenjeno.

Mještani Donje Gorice koji žive u blizini, rekli su nezvanično, da je poslije nedavne posjete novinara "Vijesti" magacinu, došlo više ljudi sa kamionima i iznijelo neke materijale .

Policija se posebno interesovala da li u unutrašnjosti magacina ali i fabrike ima ostataka, koji bi ukazivali da su se cigarete pakovale u lažnoj ambalaži.

Fabrika avetinjski prazna

Inspektorima je, kako saznaju "Vijesti" u hangaru Mrkića posebno pažnju privlačila mašina za štampanje, za koju je vlasnik tvrdio da ne radi.

U fabrici u Mojkovcu bilo je gotovo avetinjski prazno, a samo nekoliko čuvara pratili su kako istražitelji rade svoj posao.

Magacini, ali i fabrika duvana dobro su obezbijeđeni i još bolje pokriveni kamerama sa svih strana, tako da “Vijestima” nije potvrđeno da li su tužioci tražili da se uzmu zapisi snimljeni u ranijem periodu.

Dio hangara ispod zemlje

Hangar u Donjoj Gorici napravljen je na dva nivoa, a ima nekoliko desetina stotina kvadrata.

Oni koji su imali priliku da uđu u magacine tvrde da se jedan dio hangara nalazi ispod nivoa zemlje. Na desnom ćošku nalazi se poveća odvojena kuća, koja je obezbjeđenju služila kao svojevrsna osmatračnica, a mještani kažu da su radnici živjeli u podrumu.

Policija i tužilaštvo sumnjaju da se švercovane cigarete proizvode u mojkovačkoj fabrici "Tara", a akciju su pokrenuli poslije pisanja "Vijesti".

Policijske ekipe koje su ušle u magacin u Donjoj Gorici činio je konvoj od više džipova, koji su ušli u dvorište objekta, po nalogu Specijalne tužiteljke za organizovani kriminal Đurđine Nine Ivanović.

Radnik kompanije “Montenegro tobacco company” Nikšićanin Slavko Musić (42) uhapšen je u petak veče oko 22.30 časova u Podgorici zbog sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti” u četvrtak u naselju Donja Gorica, za vrijeme posjete novinarske ekipe “Vijesti” porodici Ljubinke Stanišić.

I Veljović se ogradio

Nakon ministra pravde Duška Markovića i direktor Uprave policije Veselin Veljović je danas odbacio navode ima udio u vlasništvu mojkovačke fabrike «Tara».

Poput Markovića, Veljović je rekao da slične spekulacije "smatra politički motivisanim".

"To apsolutno nije tačno, nemam nikakve veze sa tim spekulacijama. Proizvodni pogon fabrike za proizvodnju cigerata nema nikakve veze sa direktorom policije, niti imam bilo kakva saznanja u smislu eventualnih nezakonitosti oko toga, osim informacije koju sam dobio od nadležnih državnih organa da ona posluje u skadu sa zakonskim propisima",, kazao je Veljović Anteni M.

Veljović kaže i da zna ko stoji iza spekulacija, ali nije rekao ime

"O tome imam svoje mišljenje i identifikovao sam otkud te dezinformacije. One dolaze od strane nekoliko subjekata, ali sada neću govoriti o tome. Kad dođe vrijeme, ja ću to i saopštiti".

Opširnije u štampanom izdanju

Preporučujemo za Vas