Uhapšen Filip Radulović (23) zbog pucnjave u Podgorici

Podgoričanin Filip Radulović (23), rođen na Cetinju, uhapšen je zbog sumnje da je u subotu veče oko 19 časova pokušao da ubije Koču Miličkovića (23), dok je izlazio iz zgrade u kojoj živi.
854 pregleda 0 komentar(a)
milickovic, Foto: Vesko Belojević
milickovic, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.02.2011. 19:16h

Policija sumnja da je Radulović u Ulici Rista Stijovića u Podgorici iz pištolja ispalio više hitaca u pravcu Miličkovića, od čega su ga tri pogodila u potkoljenicu desne noge.

Nakon pucnjave Radulović je sa još dvije osobe pobjegao rentiranim „reno kliom”.

Zbog ranijih svađa i neraščišćenih računa, Radulović je, kako se sumnja, pozvao telefonom Miličkovića da izađe iz stana, kako bi se sreli i dogovorili. Kada je Miličković izašao ispred ulaza vjeruje se da je Radulović krenuo s pištoljem u ruci ka njemu, a mladić je, kada je vidio zlu priliku, pokušao da pobjegne i da se sakrije.

Međutim, Radulović ga je sustigao i ispalio mu nekoliko metaka u noge, zbog čega je Miličković bio na liječenju u Kliničkom centru.

Rasvjetljavanje pokušaja ubistva otežavao je policiji i Miličković koji nije želio da kaže ko bi i zbog čega imao motiv da puca na njega. On je tvrdio da nije vidio napadača, iako je znao da ga je Radulović prije toga zvao.

Osumnjičeni Radulović će uz krivičnu prijavu biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “pokušaj ubistva”, a njemu se na teret stavlja i “nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija”.

Bonus video: