"Ovo je totalno nenormalna država!"

Preslušavanjem telefonskih razgovora i čitanjem sms poruka koje su optuženi razmjenjivali, nastavljeno je suđenje optuženima za zločinačko udruživanje, trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije u aferi "Afrodita".
284 pregleda 0 komentar(a)
Afrodita, Foto: Vesko Belojević
Afrodita, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.02.2011. 19:37h

Preslušavanjem telefonskih razgovora i čitanjem sms poruka koje su optuženi razmjenjivali, nastavljeno je suđenje optuženima za zločinačko udruživanje, trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije u aferi "Afrodita".

Među sms porukama u koje je novinar “Vijesti” imao uvid, zabilježena je ona koju je NN osoba, čiji je broj telefona sadržan u sudskim spisima, poslala optuženom Dejanu Lakušiću 20. 07. 2009:

“Pope, ne daš li pare za sedam dana uhapsiće te i ležaćeš 22 godine. Dokazano je da si ti ubio R.Đ. i organizovao atentat na Mila. Šalji pare i spasiću te. G.P.”

Istog dana, nešto kasnije, on je ponovo poslao poruku:”Pope ovo ti je zadnja šansa da vratiš 4000 evra ili ćeš uskoro bit smaknut. Poslušaj moj dobronamjeran savjet. Tvoj spasioc i drug do groba G.P.”

Napisali su neku kaznu

Polovinom jula 2009., razgovarali su Lakušić i Dejan Đ. Popović zvani Kure, u kojem ga ovaj obvještava da je dolazila policija u noćni klub.

“E Kure”, javlja se Lakušić, “Našli su ovu Viki i Tijanu sa momcima u sobu. Da Bojo (Bogdan Šaković) otiđe tamo do SUP-a-, napisali su neku kaznu”.

“Objasni im sve, nema tu ništa, razmišljam mogu za ku*** da te ufate... Ovo je totalno, totalno nenormalna država, totalno nenormalni pokreti potezi, sve ludački ja pojma nemam vjeruj mi...eto...katastrofa

U porukama koje su zatim razmjenjivali Lakušić sumnja da je Boju neko namjestio. Nakon toga, Lakušić je poslao sms poruku i Šakoviću: “Namjestio Bojo siguran budi, to je sramota što rade gadovi, valjalo bi da je Piperović došao jer bi mogao da uđe kod nje”. Sad će Zoran da ih zove. Da ovo nije igra iz Plejboja?”

Šaković i Lakušić su razgovarali i 18. jula oko 5 sati ujutru.

“Jesu li ti oni (policija) rekli da dovedeš ujutru i đevojke”, pita Lakušić.

“A oni su rekli u 12 sati da dođu đevojke same, ne moram ja uopšte tamo da budem. Uzeli su lične karte za pet cura”, pojasnio je Šaković.

“Objasni im sve, nema tu ništa, razmišljam mogu za ku*** da te ufate... Ovo je totalno, totalno nenormalna država, totalno nenormalni pokreti potezi, sve ludački ja pojma nemam vjeruj mi...eto...katastrofa”, smatra Lakušić.

“Pazi ovo ništa strašno, jedino što je tu ružno što se sa ovim potezom upalo u oko više no što je trebalo, ovo je noćas trebalo da bude rutinska kontrola”, objasnio je Šaković.

“Ovo je noćas nečija klasična namještaljka. Ne možemo preko telefona ni pričat, ne možeš ti vjerovati nikome Bojo.Lažu oni sve, kažu neće bit po novinama a jedva čekaju da te dadu u novine sjutra”, tvrdi Lakušić.

“Ali viđi znaš kako su došli (policija), uopšte nije bilo trke frke, potpuno normalno, na vrata rukovali se sa obezbjeđenjem, ja sam izaša' i dočeka ih, kaže da donesem rešenje o radu za zaposlene. Nije bilo trke ka ono što se radi racija, to nije racija bila Dejo. Kako je došlo do toga meni uopšte nije jasno. Kako ću da isplatim đevojke jutros razumiješi me, Pero je onaj spisak sklonio”.

“Ništa pa sjutra ćeš, pa nije pogibija”, kaže Lakušić i dodaje: “E te sobe veze nemaju sa lokalom čoveče. One su potpuno fizički odvojene od lokala koji ti držiš. Razumiješ, reči Zoranu Piperoviću advokat je razumiješ, jer to su gadovi bre...”

“Znam sve Dejo u pravu si. Aj spavaj, ajde prijatno”, složio se Šaković.

Ujutro u 06,14 časova stiže olakšanje porukom: ”Nema vas u novinama”.

Pola sata poslije ponoći 19. jula razminjena je i poruka u kojoj se interesuju ko je sudija Dragan ili Dragoje Jović iz Ulcinja. U vezi posla su razmijenje poruke u stilu da je u lokalu 11 pčelica i da će biti meda, te da vidi “kako Mišel dimi”.

Za prostituciju okrivljeni su Dejan D. Lakušić, Bogdan B. Šaković, Ranko S. Korać, Dejan Đ. Popović zvani Kure, Mirko M. Tripković, Žarko V. Mrdak, Aleksandar B. Dragićević, Petar V. Perunović i Vojislav S. Savković.

Suđenje se nastavlja 8. februara.

Lakušić znao da ga prisluškuju

Početkom avgusta 2009. godine Lakušić ije razgovarao sa nekom djevojkom,upozorivši je da će o poslu razgovarati kada se vide “jer se telefoni slušaju, bar njegov”.

Optuženi Lakušić i Kure Popović su telefonom razgovarali 27. avgusta 2009., a Mira Samardžić, zamjenik specijalnog tužioca, juče je na glavnom pretresu insistirala da se presluša ovaj razgovor u sudnici.

“Ovaj, đavo oće da ide kući, ova Viki...“ “Pa neka ide, što ima veze”, saglasio se Lakušić.

“Eee.., no isjekla se gore,” kaže Kure. “Kako se isjekla”? “Žiletom valja po ruka, nije ništa stašno ono”, ocijenio je Kure.

“Neka ide. Ništa, srećan put, samo je neka ne ulazi u lokal više”, zaključio je Lakušić.

Bonus video: