Godinu zatvora jer jer tukao radnika revolverom

Okrivljeni Čavić se obratio Pekoviću riječima: “Magare što gledaš, digni se i radi”.
431 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2011. 18:14h

Podgoričanin Marko M. Čavić (38) zvani Đike osuđen je na godinu zatvora zbog nasilničkog ponašanja i nedozvoljenog držanja oružja, dok je Drago M. Knežević (33) iz Danilovgrada, oslobođen optužbe, jer je odbijao napad od Čavića, odlučilo je krivično vijeće sudije Ane Vuković u Višem sudu u Podgorici.

U prvostepenoj presudi se navodi da je Čavić 03. aprila 2007. godine u periodu od 14,40 do 15 časova, vrijeđao Marka Pekovića i ugrozio spokojstvo građana i remetio javni red i mir.

Okrivljeni je ispred stambeno-poslovnog objekta “Kafeterija” u Njegoševoj ulici u Podgorici, napao Pekovića, koji je radio zanatske poslove sa grupom radnika, među kojima je bio i optuženi Knežević.

Okrivljeni Čavić se obratio Pekoviću riječima: “Magare što gledaš, digni se i radi”.

Nakon toga je Čavić ušao u objekat i uputio mu primjedbe u vezi obavljenih zanatskih radova na objektu, a potom psovao i pljuvao Pekovića.

U presudi se navodi da ga je pri tom rukama gurao od sebe.

Kada je Peković sa Kneževićem napustio objekat i udaljio se, okrivljeni Čavić je krenuo za njima i sustigao ih u Bulevaru Ivana Crnojevića, gdje je prvo fizički napao Pekovića, udarajući ga u glavu revolverom marke “bohemija” kalibra 38 specijal.

Drago Knežević je oslobođen da je pucao iz revolvera. On je stao između Čavića i Pekovića i svojim rukama uhvatio Čavića za ruku u kojoj je Đike držao revolver.

Tada je došlo do njihovog međusobnog guranja i otimanja oko oružja. Knežević je bio odgurnut od Čavića unazad, kada mu je oduzeo pištolj. Tada je u tom guranju Knežević ispalio hitac koji je Čavića pogodio u lijeu nogu - natkoljenicu, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu.

Knežević je optužen za krivično djelo “teško djelo protiv opšte sigurnosti”, ali je sud presudio da postupao u nužnoj odbrani.

Bonus video: