Joksimović i zvanično selektor

Iduće nedjelje biće potpisan dvogodišnji ugovor i obavljena zvanična promocija novog selektora..
73 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Joksimović, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ivan Joksimović, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 04.02.2011. 17:33h

Ivan Joksimović je od danas i zvanično selektor muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore. Iduće nedjelje biće potpisan dvogodišnji ugovor i obavljena zvanična promocija novog selektora..

Predsjedništvo OSCG je još 30. novembra odlučilo da je 36-godišnji Joksimović jedini kandidat za trećeg selektora Crne Gore, nakon Veselina Vukovića i Radovana Malovića. Odlukom Predsjedništa, Joksimović je imao obavezu da dostavi plan i program rada reprezentacije, što je u međuvremenu i učinio. Nakon razgovora sa predsjednikom Draganom Marovićem u decembru prošle godine, Joksimović je danas obavio razgovor i sa ostalim članovima Predsjedništva OSCG, koji su mu saopštili da je njegov plan i program prihvaćem, te da je imenovan za novog selektora.

- Želim da zahvalim predsjedniku i Predsjedništvu OSCG na ukazanom povjerenju. Izbor za selektora je velika čast i obaveza i nadam se da ću svojim radom uspjeti da odgovorim svim obavezama koje nas očekuju. Svaki početak je težak, ali mogu reći da sam sa velikom većinom kanditata sarađivao u raznim selekcijama, tako da nećemo imati velikih problema na adaptaciju i sistem rada, već ćemo odmah zasukati rukave i krenuti u rad da sav potencijal koji ekipa ima pretvorimo u kvalitet, koji će donijeti rezultat. Svjestan sam da me očekuje ogroman posao, ali vjerujem u svoj rad i potencijal ekipe. Smatram da ćemo vrijeme koje je pred nama iskoristiti na pravi način. Ekipu ćemo dobro selektirati i dati joj vremena da dođe do prepoznatljive igre koja bi nam donijela rezultat – kazao je za “Vijesti” Ivan Joksimović.

Joksimović je proteklih godinu i po dana proveo na klupi Al Ahlija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, sa kojim je prije vremena, sporazumno, prekinuo saradnju nakon što je stigao poziv iz OSCG. Računajući sezonu i tituluu Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati, sezona 2007/2008) i godinu dana provedenih na klupi katarskog Katar sports kluba (treće mjesto u prvenstvu u sezoni 2006/2007), Joksimović je tri i po godine proveo u arapskim ligama…

Prije prvog odlaska u inostranstvo, u Katar, Joksimović je radio kao pomoćni trener Budućnosti, bio je trener mlađih kategorija podgoričkog kluba, pomoćni trener juniorske reprezentacije bivše Jugoslavije (kada je selektor bio Veselin Vuković), te član stručnog štaba muške seniorske reprezentacije Crne Gore (takođe sa Vukovićem). Prije dvije sezone je bio i trener mlađih kategorija u Budvanskoj rivijeri, kojoj je donio prvu titulu prvaka Crne Gore u juniorskoj konkurenciji u klupskoj istoriji...

Prva akcije seniorske reprezentacije Crne Gore su Olimpijske igre malih zemalja u Lihtenštajnu od 30. maja do 4. juna ove godine.

Bonus video: