Vanity Fair objavio izdanje za predstojeći Oskar

Ovogodišnjoj naslovnici nikako se ne može prigovoriti da je jednolična, što su poneki zamjerili prošlogodišnjoj - na kojoj su bile samo američke glumice bijelkinje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2011. 17:18h

Časopis Vanity Fair objavio je specijalno izdanje posvečeno predstojećoj dodjeli Oskara - naslovna strana se odmotava i na njoj se, uz par izuzetaka, nalaze kandidati za nagradu Američke filmske akademije, u elegantnom izdanju, po ugledu na stil 1930-ih godina.

U prvom planu su domaćini predstojeće dodjele Oskara En Hatavej i Džejms Franko, a zatim Džejk Gilenhal, Rajan Rejnolds, Dženifer Lorens, Entoni Meki, Olivija Vajld, Džes Eisenberg, Mila Kunis, Robert Duval, Džozef Gordon-Levit, Endru Garfild, Rašida Džouns, Geret Hedland, Nomi Rapase.

I da, naravno, lavlje mladunče.

Ovogodišnjoj naslovnici nikako se ne može prigovoriti da je jednolična, što su poneki zamjerili prošlogodišnjoj - na kojoj su bile samo američke glumice bijelkinje. Inače, tema ovogodišnje je šangajski šik tridesetih godina.

Fotografije je uradio Norman Džin Roj, a ispred objektiva su se nagurali favoriti trke za Oskara, sa nekoliko izuzetaka. Tu je Entoni Meki, glumac iz “Narednika Džejmsa”, koji je prošle godine proglašen za najbolji film, a šarolikosti i etničkoj raznolikosti doprinose i Robert Duval, Kanađanin Rajan Rejnolds, Džejms Franko za kojeg se priča da je gay i Šveđanka Nomi Rapase.

Tradicija trostruke martovske naslovne strane Vanity Faira traje od 1995. kada je prvu snimila poznata fotografkinja Eni Libovic.

Modna urednica "Vanity Faira", Džesika Dije kaže da je naslovnica bila pokušaj da se evocira glamur Šangaja1930-ih godina, što je bila era zadimljene, primamljive elegancije.

"Gospoda izgledaju zanosno sa crnim leptir-mašnama, dok dame prosto sijaju u proljećnim toaletama kreatora kao što su Gucci i Yves Saint Laurent, sa sjajnim dijamantima Chanela i drugih legendi glamura", kaže ona.

Vanity Fair naslovnicu najavljuje riječima: "nema tinejdžera, nema pingvina, nema golotinje, samo trenutno najuzbudljiviji glumci”.

Bonus video: