Ulcinjanin tvrdi da načelnik policije vozi oduzeti džip

Kasnecović, koji je zbog tog automobila bio u Istražnom zatvoru tvrdi da je džip, koji je oduzet u dvorištu njegove kuće, umjesto na parkingu završio u rukama Elezovića.
1083 pregleda 0 komentar(a)
džip Ulcinj, Foto: Čitalac Vijesti
džip Ulcinj, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 04.02.2011. 10:06h

Ulcinjanin Visar Kasnecović, koji je u oktobru 2009. uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u krijumčarenju automobila, tvrdi za “Vijesti” da rukovodilac ulcinjske policije Rudolf Elezović mjesecima koristi baš taj oduzeti sivi džip “hjundai santa fe”.

Kasnecović, koji je zbog tog automobila bio u Istražnom zatvoru 3 mjeseca i 11 dana tvrdi da je džip, koji je oduzet u dvorištu njegove kuće, umjesto na parkingu završio u rukama Elezovića.

“Robijao sam sa još četiri čovjeka zbog, navodno, krijumčarenja tog automobila. Vjerujte nemam nikakve veze sa tim automobilom, sem što ga je moj šura Sead Kurti nakon kupovine u Podgorici, dovezao i parkirao u mom dvorištu. Tu je bio nekoliko dana, a onda je policija došla i oduzela ga, a nas pohapsila”, ispričao je Kasnecović.

Ulcinjanin je naveo da je sporni automobil kupio njegov šura na auto-pijaci u Podgorici, kao i da nije znao da je auto ukraden.

“Mi smo svi žrtve prevare, a zbog toga automobila nas petoro je bilo u zatvoru. Netačne su policijske tvrdnje da smo pokušali taj džip da prebacimo u Albaniju preko šume u blizini prelaza Sukobin, već je istina da su automobil našli u mom dvorištu”, tvrdi Kasnecović, kojeg “posebno boli što upravo taj džip koristi onaj koji ga je od njih uzeo”.

Više Ulcinjana javilo se “Vijestima” nakon objavljenih tekstova da mnogi načelnici i starješine policije voze oduzete automobile ili vozila koja potiču iz nekog krivičnog djela.

Više Ulcinjana javilo se “Vijestima” nakon objavljenih tekstova da mnogi načelnici i starješine policije voze oduzete automobile ili vozila koja potiču iz nekog krivičnog djela. Gotovo svi su tvrdili da Elezović koristi taj oduzeti sivi “santa fe”, koji je u oktobru 2009. godine oduzet jer je, navodno, ukraden.

Rukovodilac Ispostave policije u Ulcinju na pitanje “Vijesti” nije imao nikakav komentar, ali nije demantovao da koristi upravo taj sporni džip.

Inače, u Upravi policije i dalje se zadržala praksa iz devedestih godina da službenici za potrebe sa parkinga oduzetih automobila “pozajmljuju” oduzeta vozila. Iako se to nigdje ne zavodi u zvaničnim evidencijama policije i MUP-a, pretpostavlja se da se gotovo 100 takvih neregistrovanih automobila koristi svakog dana u policijskom radu.

Bonus video: