Upozorenje novinarima nakon teksta o fabrici duvana

Uredništvo “Vijesti” je od direktora Uprave policije Veselina Veljovića tražilo da obezbjedi zaštitu ekipi “Vijesti” i familiji na čijem se posjedu dogodio incident.
109 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2011. 20:39h

Osobe povezane sa fabrikom cigareta u Mojkovcu i hangarom u naselju Donja Gorica, juče oko 18.30 časova, automobilom su blokirale službeno vozilo ekipe “Vijesti”, koje je bilo parkirano u dvorištu kuće u blizini velikog magacina opasanog bedemima na putu za nekadašnji ribnjak “Plantaža”.

Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić i fotoreporter Zoran Đurić su nastavljajući priču o navodnom švercu cigareta iz mojkovačke fabrike bili u tom naselju kod porodica, koje žive u blizini visokim zidovima opasanog hangara.

Za vrijeme novinarskog boravka u kući porodice Ljubinke Stanišić, neko od ljudi iz hangara dovezao je teget plavi “golf 5” (NK-BA-103) i ostavio ga u dvorištu tik iza parkiranog “nisana” redakcije “Vijesti”.

Vlasnica kuće je izašla i vidjela momka sa crnom kapuljačom na glavi kako u njenom dvorištu ostavlja automobil, a potom trči niz ulicu.

“Momak što si ostavio auto”, pitala je Stanišić mladića, koji se nije obazirao na njene povike.

Nakon 20-ak minuta ispred kuće Stanišića pojavio se službenik “Montenegro tobacco company” Slavko Musić sa još trojicom, kojima su glave bile umotane u crne kape.

“Prepoznala sam ga i pitala “Slavko, jesi li nešto trebao”. On mi je rekao da neće ništa, nego je kao trebalo nešto da kupi kod mene u trafici. Inače, trafika nije radila u to vrijeme. Potom je ušao u automobil, a ova trojica su tik pored njega išli uz automobil i krenuli niz ulicu ka izlazu".

"Sa druge strane ulice se pojavio još jedan muškarac, a meni se učinilo da je to njihov službenik kojeg znam odranije Marko Piper, pa sam ga pitala “Marko, jesi li to ti”. Taj u crnom mi se drsko obratio i sa čudnim akcentom opsovao:“Nisam ja, što te boli k...c”, ispričala je Stanišićeva policiji, koja je sinoć na poziv redakcije “Vijesti” i porodice više od dva sata obavljala uviđaj u dvorištu iza velikog i dobro čuvanog magacina, za koji se sumnja da se u njemu proizvode lažne cigarete i štampa ambalaža.

Musić je bio prvi predstavnik firme “MTC” koji je novinarku Lakić u ponedjeljak dočekao ispred fabrike cigareta u Mojkovcu, predstavljajući se kao “djevojka za sve”!

Upravo Musić je tokom dana posjetio redakciju “Vijesti”, gdje je donio pismo kompanije “Montenegro tabacco company” koje je potpisao portparol, a u kojem vrvi od uvreda i puno prikrivenih prijetnji upućenih novinarki Oliveri Lakić, koja je u ponedjeljak i srijedu bila u posjeti fabrici davana u Mojkovcu.

Inače, Musić je bio prvi predstavnik firme “MTC” koji je novinarku Lakić u ponedjeljak dočekao ispred fabrike cigareta u Mojkovcu, predstavljajući se kao “djevojka za sve”!

Sa Musićevog telefona, izvjesni Vujica Tomović, koji se novinarki predstavio da je izvršni direktor kompanije, je stupio u kontakt sa Lakićevom i u podužem razgovoru pokušavao da je omalovaži i uplaši da se mane pisanja oko Mojkovca, jer kako je rekao “žene treba da se bave drugim poslovima, kuvanjem ručka i slično”...

Dva dana kasnije kada je trebalo da bude obavljen intervju novinarke “Vijesti” sa izvjesnim Tomovićem u Mojkovcu, on se nije pojavio na zakazano mjesto, već je upravo Musić Lakićevoj uručio lijepo upakovanu staklenu saksiju sa samo dvije orhideje!

Ašanin: Garantujem svima bezbjednost

Prvi čovjek podgoričke policije “Vijestima” Predrag Ašanin je kazao da je nakon prijavljenog incidenta patrola policije upućena u dvorište kuće u Donjoj Gorici, a potom su tamo otišli i operativci i službenici za kontradiverzioni pregled.

“Nakon prijave sve što policija u ovom trenutku može da uradi po zakonu, učinili smo. Tokom kontradiverzionog pregleda, službenici su utvrdili da nema nikakve naprave ispod automobila redakcije “Vijesti”, objasnio je Ašanin i dodao da je o slučaju odmah obaviješten zamjenik tužioca u Podgorici, koji će tokom noći ocijeniti da li “ima elemenata krivičnog djela”.

Rukovodilac PJ Podgorica poručio je da ekipi “Vijesti”, kao i porodici Stanišić u Donjoj Gorici “garantuje potpunu bezbjednost”.

Redakcija “Vijesti” je o incidentu obavijestila u 18.40 časova dežurnu službu podgoričke Područne jedinice, čije su ekipe uniformisane i kriminalističke policije izašle na mjesto incidenta.

Uredništvo “Vijesti” je o događaju je obavijestilo i direktora Uprave policije Veselina Veljovića, od kojeg je zatraženo da se otkriju ove sumnjive osobe i njihovi motivi takvog ponašanja, ali i da obezbjedi zaštitu ekipi “Vijesti” i familiji na čijem se posjedu dogodio incident.